image Mungesa e gjumit rritë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe diabetit - Sinjali

Këshilla/ Mungesa e gjumit rritë rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe diabetit

news image

Se njeriut i duhen shtatë deri në nëntë orë gjumë çdo natë, e rikonfirmojnë udhëzimet shëndetësore.

Por, jo të gjithë i marrin parasysh këtë udhëzime, shumica e të rriturve bëjnë vetëm pesë orë gjumë çdo natë.

Sipas studimeve të fundit, rreth 31 për qind e të rriturve vuajë nga pagjumësia, ndërsa 48 për qind thonë se nuk bëjnë mjaftueshëm gjumë.

Pagjumësia përveç se sjellë lodhje konstante, njerëzit të cilët rregullisht nuk bëjnë gjumë kualitativ janë gjithashtu më të rrezikuar nga obeziteti, sëmundjet e zemrës dhe diabeti.

Mungesa e gjumit mund të sjellë efekte negative edhe në shëndetin mendor.

Nëse jeni në mesin e personave që kanë probleme të tilla, keni parasysh se ditëve të sotme ekzistojnë shumë metoda të cilat ju ndihmojnë t’i tejkaloni këto probleme. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin