image 10 shenja që ju duhet të kërkoni ndihmë mjekësore për shkak të pagjumësisë - Sinjali

10 shenja që ju duhet të kërkoni ndihmë mjekësore për shkak të pagjumësisë

news image

Problemet e gjumit kanë qenë prej kohësh një dukuri e përditshme për shumë njerëz dhe një nga çrregullimet më serioze është pagjumësia.

Ajo bën pjesë në një grup sëmundjesh të sistemit nervor. Karakterizohet nga vështirësia për të fjetur, gjumë shumë i lehtë dhe zgjim i shpeshtë gjatë natës me vështirësi për të rënë në gjumë përsëri.

Ndahet në kalimtare ose afatshkurtër, të rastit dhe kronike, ose konstante.

Kur për herë të parë kemi vështirësi në gjumë, zakonisht kërkojmë pilula. Sidoqoftë, në rastin e pagjumësisë së rastit dhe kronike, është shumë e rëndësishme të zbuloni se çfarë e shkakton në të vërtetë, sepse një numër problemesh shëndetësore mund të fshihen pas saj. Përdorimi afatgjatë i barnave pa mbikëqyrje të ekspertëve vetëm mund të përkeqësojë situatën.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të njohim në kohë kur është vetëm një problem kalimtar i shkaktuar nga stresi ose një gjendje që nuk zhduket dhe ndikon negativisht në gjendjen tonë të përgjithshme fizike.

Lexoni më poshtë cilat shenja tregojnë qartë se duhet të kërkojmë ndihmën e mjekut për pagjumësi.

Kontaktoni mjekun tuaj për ndihmë nëse:

– pagjumësia zgjat më shumë se katër javë pa u ndalur;

– problemet e gjumit ndikojnë në aftësinë tuaj për të funksionuar gjatë ditës;

– lehtë e humbni përqendrimin;

– keni urth që ju bën të mos flini në gjumë;

– dhimbjet ju zgjojnë;

– keni vështirësi në frymëmarrje;

– zgjohuni me ndjenja shqetësimi, frike dhe (ose) paniku;

– vëreni ndryshime të mëdha në disponimin tuaj dhe luftoni me mendimet depresive;

– nuk keni oreks apo energji;

– jeni duke marrë ilaçe që mund të shkaktojnë pagjumësi./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: