image KEDS njofton për zonat ku s'do të kenë rrymë nesër
[wp-story id="814678"]

Sociale

KEDS njofton për zonat ku s’do të kenë rrymë nesër

news image

KEDS ka bërë të ditur për punime të domosdoshme për siguri të sistemit nga e shtuna deri të martën në disa komuna.

Njoftimet nga KEDS për punimet nesër në rrjet:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë1.

Nga NS 35/10(20)kV Mazgit do të ndërprehet:LP 10[kV] Plemetini (kodi: 15019003 ) nga ora 11:00 -14:30.

Vendet: Plemetin, Hamidi, Bivolak, Gllavotin, Bivolak, Strovc, Zhilivodë, Bequk, Milloshevë (një pjesë) Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i TMRr-ve 2×100/5/5A.2.

Nga NS 35/10 [kV] Badovci do të ndërprehet:Dalja 10[kV] Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) nga ora 09:00 -16:00.

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci .Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacion.

08.05.2022Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj1.

Nga NS 35/10 kV Shtime do të ndërprehet:LP 10kV Petrova (kodi: 41046002) nga ora 10:00 – 14:00.

Vendet: Rrugët: 2 Korriku (një pjesë), Ahmet Shtimja (dhe sheshi), Imer Devetaku (një pjesë), Kompleksi Memorial Raçak, Qesta e Reçakut, Sheshi i UÇK-së (një pjesë), Skender Salihaj (një pjesë). Fshatrat: Mollopolc, Petrovë, Raçak dhe Shtime (një pjesë).Arsyeja: Nderprerje për siguri të sistemit, vendosja e ndarësit linjor 10kV.

09.05.2022Punime nga palët e treta

Gjakovë1.

Nga TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:Dalja 10 kV Ratkoci (kodi 82081006) nga ora 10:00 deri 16:00

Vendet: fshatrat: Gexhë, Radostë, Ratkoc, Xërxe (një pjesë)..Arsyeja: punët që duhet ë kryhen sipas PEE dhe Projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni I pranimeve teknike

2.Nga TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Denji (kodi 82081007) nga ora 10:00 deri 16:00Vendet: Fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë, Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: punët që duhet ë kryhen sipas PEE dhe Projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknikePrizren

1.NS 110/10 kV Prizreni 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Zhupa (kodi: 31000026 ) nga ora 11:00 deri në orën 14:00Vendet: Fshatrat: Bogushevc, Drajçiq, Gornjasellë, Llokovicë, Lubinjë e Epërme, Lubinjë e Poshtme, Manastricë, Mushnikovë, Nebregoshtë, Pllanjan, Prevallac, Reçan, Sredskë, Stajkoc dhe Struzhë.

Arsyeja : puneve qe duhet te kryhen ne baze te PEE dhe Projektit te aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni I pranimeve teknike09.05.2022

Punime në projekte investiveGjakovë

1.TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ponosheci (Kodi: 80080006) nga ora 09:00 -i 17:00Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman, Smolicë.

Arsyeja: Vendosja e konzollave ne shtylla te reja dhe perqueseve10.05.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemitPrishtinë

1.Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja LP 10[kV] J21-Hotel Grand nga ora 11:00 -14:30.Pa tension mbetet: NS 10/0.4kV TS Hotel Grand (kodi: 19100013045) nga ora 11:00 – 14:30.

Vendet: Hoteli GrandArsyeja: Krijimi i kushteve të pun.s pa tension, manipulim me ndaresa të TM.

2.NS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Çagllavica 3 (kodi: 19000034) nga ora 10:30- 14:30.Vendet: Çagllavica 2, Çagllavica 3, Çagllavica 4,, Çagllavica,Banesat Marigona 2,Shtypshkronja Rezniqi,Merko komp Pezho (Arif Elshani),lagja Panorama,Afër Panorama,Furra Kobake,Internation helth center (Spitali turk),NT Luli marevci,Albert rudari,Lagja Rogreta, Hamide Gashi, Naser Mustafa objekt banesor,Afrim Hoxha, Betonjerka Renulual Betoni,Auto Sherreti.

Arsyeja : Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive dhe ndërrimi i ormanit 0.4 kV ne NS 10/0.4 kV Graçanica-5.3.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:Dalja – LP 10[kV] Shkabaj (kodi 15019002) prej orës 10:30- 14:30.

Vendet: Shkabaj, Mazgit një pjesë, Obiliq një pjesë, Reforma, Al Petrol .Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave.

4.NS 35/10kV Fushë Kosova II do të ndërprehet:

LP 10[kV] F.Kosova -1 (kodi: 15018006 ) nga ora 10:30 – 14:30.Vendet: Nakarada, Dardhishta, Lismiri, lagjja Tërnavët.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirembajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave. Ndërrimi i transformatorit energjetik, riparimi i ormanit 0.4 kV ne NS 10/0.4 kV Nakarad e Re TSSH.5.

Nga NS 35/10[kV] Koliqi do të ndërprehet:LP 10[kV] Koliq (kodi: 14016002) nga ora 09:00- 16:00.

Vendet: Koliqi, Ballabani dhe Nishevci.Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni

Gjakovë1.

NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:LP 10[kV] Mirusha (kodi: 82082002) nga ora 11:00 – 15:00.

Vendet: Rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumator), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumator), 606 Pavarësia (1 konsumator). Fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, montimi i ndarësit linjor në LP , degëzimi Gurbardh.

2.Nga NS 35/10[kV] Gjakova 2 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Raq Moglica (kodi: 81000117) nga ora 10:00- 14:00 .Vendet: Lagjëja Brekoc. Rrugët: Domenik Përgegaj, Drenica, Minatori, Shote Galica. Fshatrat: Moglicë, Goden, Jahoc, Prush, Raçë, Vogovë dhe Zhub.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i shtyllës 12/315 ne degëzimin kryesor nga Moglica në Firzë.Mitrovicë

1.Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Novolani (kodi 73000005) nga ora 11:00 -15:00.Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolani, Kolla, Vërnica, Rezniku, Shallci, Druvari, Mihaliqi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i kthinës matëse ReznikPejë

1.TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Jashanica (kodi: 52000003) nga ora 11:00 deri 15:00Vendet: Pograxh, Qupev, Jellovc, Resnik, Jashanica .si dhe Led Light Tehnology

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, Ndrrimi I 3 shtyllave T.M. lokacioni Dush -Jashanic e eperme.BRrE – Led Light Tehnology

Prizren1.

Nga TS 110/10 kV Theranda do të ndërprehet:LP 10[kV] Reshtani (kodi: 32000017 ) nga ora 11:00 -15:00.

Vendet: Reshtan, Therande (një pjesë), Lagjja Bajraktari, Reshtani 1, Reshtani 3 .Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion ne LP 10kV, ndërrimi/perforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Ferizaj2.

Nga NS 35/10(20)kV Kaçanik do të ndërprehet:LP 10[kV] Kaçaniku i Vjetër (kodi: 40043007) nga ora 10:00-14:00.

Vendet: Fshatrat: Bajnicë (një pjesë), Begrancë, Doganaj, Duraj, Elezaj, Fusha e Pajtimit (një pjesë), Gabricë, Kaçanik i Vjetër, Koxhaj (një pjesë), Magj.Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Stagovë dhe Çardak-Kaçaniku i Vjetër.Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i perçuesëve, ndërrimi i izolatorëve.

3.Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

LP 10[kV] Gadime (kodi 41000013) prej orës 10:00 – 14:00.Vendet: Babushi I Muhaxherëve, Gadime e Ulët, Gadime e Lartë, Vrella dhe Plitkoviqi.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i perquesve, ndërrimi i izolatorëve,10.05.2022

Punime në projekte investivePrishtinë

1.Nga NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

TS 10/04[kV] Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej ores 09:00 -17:00.Vendet: Qyteza Pejton.

Arsyeja: Për të liruar njërën dalje ekz. të 0.4 kV te TS “Faik Konica 2” dhe të energjizohet dalja e njërit prej konsumatorëve nga ana tjeter me TS “Pejton 1.”Vërejtje Shkyçja do të jetë e kohë pas kohshme.

2.Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/04[kV] TS Qyteteza Pejton 1 (Gjykata kushtetuese) (kodi: 12000023101) nga ora 09:00-17:00Vendet: Rr. Justiniani, Pashko Vasa dhe Kosta Novakoviq.

Arsyeja: Për të liruar njërën dalje ekz. të 0.4 kV tek TS “Faik Konica 2” dhe të energjizohet dalja e njërit prej konsumatorëve nga ana tjetër me TS “Pejton 1”.Vërejtje Shkyçja do të jetë e kohë pas kohshme.

10.05.2022Punime nga palët e treta

Prishtinë1.

TS 35/10kV Parku I Biznesit do të ndërprehet:LP 10[kV] Komoran (kodi: 16023007) nga 11:00 – 14:30.

Vendet: Komorani, Komoran lagjja e Koperativës, Komoran Zogaj, Komoran Ibriqet, Zabel i Lartë, Ujesjellsi Prishtina Komoran, Vukovc (një pjesë), Llapushnik (një pjesë) .Arsyeja:Për realizimin e sistemit hyrje/dalje 10 kV, sipas PEE dhe projektit tp aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni i pranimeve teknike.

11.05.2022Punime në projekte investive

Prishtinë1.

Nga TS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:Dalja.10kV Fakulteti Filozofik (Kodi: 19100004) prej orës 09:00-09:05 dhe nga ora 20:55-21:00

Vendet: Fakulteti Filozofik,Rr.Sylejman Vokshi, Rektorati, Fak.Ekonomik, një pjesë e Rr.Tringë Ismajli.Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësa të TM.

2.Nga TS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehen:

TS.10/04kV Sylejman Vokshi 1 (Kodi: 19100004087) prej orës 09:00 deri në ora 21:00TS.10/04kV Sylejman Vokshi 2 (Kodi: 19100004088) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS.10/04kV Sylejman Vokshi 3 (Kodi: 19100004089) prej orës 09:00 deri në ora 21:00TS.10/04kV Rektorati (Kodi: 19100004009) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

TS.10/04kV Fak Ekonomik 1 (Kodi: 19100004010) prej orës 09:00 deri në ora 21:00TS.10/04kV Fak Ekonomik 2 (Kodi: 19100004011) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: rr.Sylejman Vokshi,Rektorati,fak.EkonomikArsyeja: zëvendësimin e Kthinave ekzistuese, Ormanit ekz. 0.4 kV me Kthina të reja dhe Orman të ri tek TS “F.Ekonomik 1&2” si dhe Energjizimin e kabllove të reja 20kV tek TS “S.Vokshi 1”, TS “F.Ekonomik 1&2”, TS “S.Vokshi 2

3.Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

TS.10/04kV Diletacioni (Kodi: 11000007025) prej orës 09:00 deri në ora 21:00Vendet: Një pjes e rr.Tringë Smajli

Arsyeja: zëvendësimin e Kthinave ekzistuese, Ormanit ekz. 0.4 kV me Kthina të reja dhe Orman të ri tek TS “F.Ekonomik 1&2” si dhe Energjizimin e kabllove të reja 20kV tek TS “S.Vokshi 1”, TS “F.Ekonomik 1&2”, TS “S.Vokshi 24.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 3 do të ndërprehet:TS.10/04kV Edith Durham (Kodi: 12000003019) prej orës 09:00 deri në ora 21:00

Vendet: Një pjesë e Rr.Sylejman VokshiArsyeja: Zëvendësimi i kthinave ekzistuese, ormanit ekz. 0.4 kV me kthina të reja dhe orman të ri në TS “F.Ekonomik 1&2” si dhe energjizimin e kabllove të reja 20kV në TS “S.Vokshi 1”, TS “F.Ekonomik 1&2”, TS “S.Vokshi 2.

11.05.2022Punime nga KOSTT-i

Prizren1.

Nga TS 110/10kV Theranda do të ndërprehet:TR 2 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV që furnizon ky transformatorë prej 11:00 deri ne ora 12:00.

Vendet: Fshatrat: Budakovë, Çardak, Dardhishtë e Epërme, Dardhishtë e Ulët, Dragaqinë, Greiçec, Mohlan, Papaz, Reqan, Staravuçinë dhe Vërshec, Dobërdelan, Reshtan, Samadrexhë dhe Studençan, Bajqevc, Bukosh, Delloc, Dubravë, Dvoran, Maçitevë, Mushtisht, Popolan, Savrovë, Sopijë dhe Vraniq, NEWKO BALKAN L.L.C. . . . në Therandë dhe 28 konsumatorë komercial në Shirokë dhe Zonën Industriale.Arsyeja: izolimi i zbarrave 10kV në TR 2

KODET32000008 DPZ NS 110/35/10 kV Theranda – TR2 Budakova

32000010 DPZ NS 110/35/10 kV Theranda – TR2 Ballkani I32000012 DPZ NS 110/35/10 kV Theranda – TR2 Ballkani III

32000002 DPZ NS 110/35/10 kV Theranda – TR2 Mushtishti32000018 DPZ NS 110/35/10 kV Theranda – TR2 Studenqani

32000024 DPZ NS 110/35/10 kV Theranda TR2 Studenqani 232000025 DPZ NS 110/35/10 kV Theranda TR2 Z.I.Solidi

/GazetaSinjali/