image Vaksina e Oksfordit, “mbrojtje e dyfishtë” nga koronavirusi
[wp-story id="814678"]

Botë

Vaksina e Oksfordit, “mbrojtje e dyfishtë” nga koronavirusi

news image

Vaksina që po punohet për të në Universitetin e Oksfordit, sjell pritet më të mëdha në garën globale sa i përket efikasitetit.

Hulumtuesit nga Oksford besojnë se kanë arritur hap të rëndësishëm në zhvillimin e vaksinës kundër koronavirusit. Analizat e njerëzve treguan rezultate premtuese, pasi ekipi zbuloi se vaksina mund të sigurojë “mbrojtje të dyfishtë” nga virusi.

Po ashtu duhet theksuar se mostrat e gjakut të marra nga vullnetarët në fazë të parë treguan se vaksina e nxit organizmin të bëjë edhe antitrupa edhe T-qeliza. T-qeliza (qeliza të cilat kanë rol të njohin trup të huaj dhe të bëjnë gjithçka që ta shkatërrojnë) janë më me shumë merita për përgjigjen imunologjike të organizimit.

Vaksina është një prej qindrave, të cilat janë në faza të ndryshme të zhvillimit në botë./ Gazeta Sinjali/