image Twitter kufizon përkohësisht postimet që përdoruesit mund t'i shohin

Aplikacione

Twitter kufizon përkohësisht postimet që përdoruesit mund t’i shohin

news image

Twitter ka aplikuar një kufizim të përkohshëm në numrin e tweet-eve që përdoruesit mund të lexojnë brenda një dite, tha pronari Elon Musk.

Në një postim në Twitter, Musk tha se llogaritë e paverifikuara mund të lexojnë deri në 600 postime në ditë.

Llogaritë e verifikuara janë të kufizuara në leximin e 6,000 postimeve në ditë, ndërsa llogaritë e sapoverifikuara mund të shohin vetëm 300 postime në ditë, shtoi ai.

Zoti Musk tha se kufijtë e përkohshëm ishin për të adresuar “nivelet ekstreme” të heqjes së të dhënave dhe manipulimit të sistemit.

Të premten, atyre që përpiqeshin të hynin në Twitter iu tha se duhej të identifikoheshin për të parë përmbajtjen. Masa ishte një “masë e përkohshme emergjente”, tha Musk.

Ai pretendoi se platforma e mediave sociale “po merrte të dhëna aq shumë të grabitura sa që ishte shërbim degradues për përdoruesit normalë”.

Sipas uebsajtit Downdetector – i cili gjurmon ndërprerjet në internet – në Mbretërinë e Bashkuar një maksimum prej 5,126 personash raportuan probleme me aksesin në platformë në orën 16:12 BST.

Musk e bleu kompaninë vitin e kaluar për 44 miliardë dollarë (35 miliardë paund) pas shumë kthimesh. Menjëherë pas marrjes së detyrës, ai vendosi të shkurtojë fuqinë punëtore nga pak më pak se 8,000 punonjës në rreth 1,500.

Në një intervistë për BBC, ai tha se shkurtimi i fuqisë punëtore nuk ka qenë i lehtë.

Inxhinierët u përfshinë në pushimet nga puna dhe dalja e tyre ngriti shqetësime për stabilitetin e platformës.

Por ndërsa Musk pranoi disa defekte, ai i tha BBC-së në prill se ndërprerjet nuk kishin zgjatur shumë dhe faqja po funksiononte mirë.

/GazetaSinjali/