image Pse logoja e Twitter-it është vendosur me një zog?

Aplikacione

Pse logoja e Twitter-it është vendosur me një zog?

news image

Twitter ka hyrë në përdorim më 14 korrik të vitit 2006, kurse sot është një nga platformat e mediave sociale më të mëdha në botë.

Twitter është krijuar në mars të vitit 2006 nga Jack Dorsey, Evan Williams, Biz Stone dhe Noah Glass dhe ka hyrë në përdorim në muajin korrik.

Shërbimi shpejt ka fituar popullaritet në mbarë botën, me 500 milionë përdorues të regjistruar në vitin 2012, të cilët kanë postuar 340 milionë mesazhe në ditë.

Në vitin 2013 Twitter ka qenë një nga 10 faqet e internetit më të vizituara dhe është cilësuar si “SMS e internetit”.

Twitter do të thotë ‘Zog’ dhe në logon e saj përfaqësohet nga një lloj zogu blu që gjendet në Amerikë.

Ideja për emrin Twitter e ka zanafillën nga logoja e një faqeje interneti me emrin “Larry the Bird”; Larry Bird, ish-basketbollist i njohur amerikan i skuadrës Celtics të Bostonit.

/GazetaSinjali/