image Tri gjëra që i kuptojnë vetëm njerëzit e lumtur: A jeni mes tyre?

Kuriozitete

Tri gjëra që i kuptojnë vetëm njerëzit e lumtur: A jeni mes tyre?

news image

Vrapimi për afate, pritja për pushime, fundi i një projekti. Lumturia nuk është në gjëra, ajo ndodh çdo ditë dhe mos e humbisni. Disa gjëra i kuptojnë vetëm ata që janë të lumtur.

Ju jeni një person unik

Në përgjithësi, ka mbi shtatë miliardë njerëz në Tokë që kurrë nuk do të rilidhen dhe nuk do të bëhen ashtu siç jeni tani. Ju keni përvojat tuaja dhe kujtimet tuaja, mos u përpiq të jesh, të shikosh, të nuhasësh ose të flasësh si dikush tjetër.

Nuk brengoseni për ato që të tjerët mendojnë për ty

Ndonjëherë ne dimë mjaftueshëm se çfarë mendojnë njerëzit e tjerë për ne. Por të gjithë ata që ju ngarkojnë me siguri duhet së pari të rregullojnë punët e tyre në vend që të kujdesen për ju dhe stilin e jetës tuaj.

Ne kurrë nuk duhet të bëjmë atë që mendojmë se do të kënaqë njerëzit e tjerë. Diku gjatë rrugës mund të harroni të vërtetën për atë që dëshironi, prisni ose se çfarë ju bën të lumtur.

Të jesh i prekshëm do të thotë të jesh njeri

Sigurohuni që njerëzit rreth jush të dinë se çfarë mendoni për ta. Nëse jeni në një marrëdhënie që nuk ndikon pozitivisht, në mënyrë krijuese dhe nuk jeni të lumtur, është koha ta lini atë. Ju keni një jetë dhe jetoni ashtu si dëshironi.

Nga ana tjetër, është sikur ne të gjithë jemi programuar të shtyjmë lumturinë. Do të jem i lumtur kur të mbaroj shkollën e mesme, kur të diplomohem, të gjej një punë, të martohem, të blej një apartament, të kem një fëmijë… Lista është e gjatë.

Është e vërtetë që jeta përbëhet nga momente. Lidhjet, përqafimet, të qeshurat, shoqërimet, përqafimet e vëllait të vogël, nipit, buzëqeshjes së gjyshes ose gjyshit, pamja krenare e babait dhe nënës. Shijoni gjithçka që jeta ka për të ofruar. Lumturia është në gjërat e vogla./Gazeta Sinjali/