image Si e ndryshon vetmia trupin dhe mendjen e njeriut?

Këshilla

Si e ndryshon vetmia trupin dhe mendjen e njeriut?

news image

Lidhja juaj po shkon mirë dhe ju jeni shumë të dashuruar, por ka një problem të vogël: dikush vazhdon të flirtojë me partnerin tuaj. Një situatë disi e ndërlikuar, e bërë edhe më e vështirë nga fakti që një veprim i rremë ose një xhelozi e tepruar mund të zvogëlojë ndjenjat në marrëdhënien tuaj. Por, çfarë duhet të bëni?

NUK KA MELODRAMA

Edhe sikur impulsi yt i parë të jetë të dëshpërohesh dhe të zemërohesh, do të ishte më mirë të mos përfshiheshe në skena melodramatike. Asgjë serioze dhe e pariparueshme nuk ka ndodhur, kështu që merr frymë dhe përpiqu të sillesh në mënyrë racionale. Mos e sulmoni partnerin ose, madje edhe më keq, personin tjetër. Mos u shfaq xheloz ose i zemëruar, por më parë përpiqu ta analizosh situatën në mënyrë racionale.

THUAJ TË VËRTETËN

Hapi i dytë është të flasësh me partnerin. Personi tjetër? Injoroje, por ktheje vëmendjen te personi që do. Përpiqu ta prezantosh këtë temë, madje rastësisht, duke studiuar reagimin e saj. Mos harro se duhet të dukesh gjithnjë i qetë, pa e lënë ankthin të të ndriçojë.

XHELOZIA E FRENUAR

Xhelozia është një këshillues i keq dhe mund të të shtyjë të bësh gjëra që nuk i do, duke prishur marrëdhënien tënde. Prandaj, është thelbësore të mësojmë ta kontrollojmë dhe ‘ta zbutim’. Mënyra e parë për t’iu kundërvënë kësaj ndjenje është të pranosh idenë se personi pranë teje nuk të përket ty. Që në moshë të re na mësohet të zotërojmë gjëra dhe ta rritim këtë instinkt për të kontrolluar dikë, duke e ndjerë si tonën.

NËSE FLIRTON ME TË TJERËT

Po sikur të flirtonte me të tjerët? Ndoshta historia jote po shkon mirë, por karakteri i tij joshës e bën atë të flirtojë gjithmonë me ata përreth. Administrimi i një situate të tillë është larg të qënit i thjeshtë, por jo i pamundur.

Në shumicën e rasteve, partnerët që sillen në këtë mënyrë nuk janë plotësisht të vetëdijshëm për efektin e sjelljes së tyre. Ata nuk e kuptojnë se sa shumë e dëmton ai qëndrim tjetrin për këtë arsye, ata vazhdojnë ta çojnë përpara. Gjithashtu në këtë rast, para se të arrini përfundime të nxituara dhe skena xhelozie, përpiquni të merrni kohë për të qenë në gjendje të kuptoni se çfarë ju shqetëson, cilat janë sjelljet e negociueshme dhe cilat jo.

GJITHMONË GJEJ NJË MARRËVESHJE

Zgjidhja, në çdo rast, qëndron në kapacitetin për dialog në çift. Mëso të flasësh sinqerisht me partnerin, t’i përballosh çështjet troç, pa drama apo grindje, por thjesht duke folur.

Të qëndrosh i përqendruar te problemi, sidomos nëse je i zemëruar, mund të duket e vështirë, por është thelbësore. Vetëm në këtë mënyrë do të shmangësh humbjen e mendjes dhe grindjen, pa arritur në asnjë mënyrë në një zgjidhje. Përkundrazi, përpiqu të qëndrosh në temën që të intereson, duke shpjeguar pikëpamjen tënde dhe duke treguar pse ndihesh i pasigurt dhe pa respekt.

Biseda me partnerin do ju lejojë që të merrni një pikëpamje të re dhe të formuloni një zgjidhje që mund të përmbushë nevojat e të dyjave. Mos harro se do të të duhet të negociosh: përpiqu t’i flasësh për një sjellje që nuk të pëlqen dhe të shqetëson, duke i kërkuar ta shmangë atë. Mos harro të shpjegosh si ndihesh. Në këtë mënyrë do ta shprehni qartë atë që ndieni dhe do ta forconi marrëdhënien tuaj në çift.

/GazetaSinjali/