image Qeveria gjermane: Pushimet në verë të mundshme, por me kufizime

Botë

Botë/ Qeveria gjermane: Pushimet në verë të mundshme, por me kufizime

news image

Ministri i Jashtëm gjerman Heiko Maas, tha pas një takimi me kolegë nga vendet që kufizojnë Gjermaninë, se ai beson se pushimet verore në Evropë do të jetë të mundshme këtë vit, por me kufizime.

“Në këtë vit të krizës së koronavirusit, ne duam të mundësojmë një pushim veror evropian, por duhet të veprojmë me përgjegjësi. Për të pasur sukses, pushimi duhet të jetë i parashikueshëm dhe, mbi të gjitha, i sigurt”, tha Heiko Maas pas takimit me ministrat e jashtëm.

Ai tha se siguria ka të bëjë me dy aspekte: e para është lejimi i turistëve gjermanë të kthehen në shtëpi të sigurt, gjë që kërkon hapjen graduale të kufijve dhe heqjen e rregullave të karantinës.

Një aspekt tjetër, tha Maas, ka të bëjë me masat kundër përhapjes së pandemisë së koronavirusit.

“Ne duhet të jemi të sigurt se nuk duhet ta paguajmë turizmin veror për një valë të dytë infeksioni. Kjo është arsyeja pse duhet të biem dakord për standardet e shëndetit dhe higjienës në qendrat turistike”, tha ministri i Jashtëm gjerman.

Ai theksoi se Gjermania si një “kampion bote kur bëhet fjalë për udhëtime” ndihet veçanërisht e përgjegjshme kur bëhet fjalë për rihapjen e sezonit të udhëtimit.

Ai theksoi se shpreson që rekomandimet e qeverisë gjermane që të mos udhëtohet jashtë vendit, të paktën për sa i përket vendeve evropiane, do të shfuqizohen në 14 qershor.

“Bisedimet e sotme na afruan drejt këtij qëllimi. Ne duhet të vazhdojmë këtë harmonizim të pozicioneve dhe masave në ditët në vijim,” tha Maas.

Ministri i Jashtëm gjerman diskutoi gjithashtu për rihapjen e sezonit turistik me ministrat e jashtëm të vendeve të njohura si destinacione turistike të shtetasve gjermanë, përfshirë Kroacinë./ Gazeta Sinjali/