image Qeni i policisë zbulon sasi rekord të drogës në Slloveni
[wp-story id="814678"]

Botë

Botë/ Qeni i policisë zbulon sasi rekord të drogës në Slloveni

news image

Policia dhe doganierët sllovenë kapën 730 kilogramë heroinë në portin Kopër, e cila është sasia më e lartë e heroinës së sekuestruar në historinë e vendit.

Dërgesa, e vlerësuar deri në 87 milionë në vlerë rrugë, iu drejtua një kompanie në Budapest dhe u zbulua nga një qen policie, tha policia.

Prania e drogës në ngarkesë, e cila u vlerësua si e dyshimtë në Kopër pas skanimit, u zbulua nga një qen policie.

Policia gjeti 1.421 pako me heroinë ose 730 kilogramë, që është sasia më e madhe e kapur ndonjëherë në Slloveni.

Autoritetet sllovene njoftuan homologët e tyre hungarezë dhe më pas u zbulua se një grup kriminal nga Hungaria kishte organizuar transportimin e drogës nga Irani, e cila ishte e destinuar për një kompani hungareze.