image Praktikoni këtë teknikë para se të flini, do ua heq lodhjen e ditës - Sinjali

Praktikoni këtë teknikë para se të flini, do ua heq lodhjen e ditës

news image

Gjëja e parë në mëngjes, gjatë një pushimi dreke apo para se të flesh, është meditimi. Duhet të jetë pjesë e çdo momenti të ditës, sepse nuk i shërben vetëm shëndetit mendor, por ka edhe një impakt pozitiv në shëndetin fizik, transmeton Gazeta Sinjali.

Disa prej jush mund të mendojnë se “Nuk kam kohë të meditoj”, por besojeni: ju duhen vetëm 10 minuta për çdo ditë.

Së pari duhet të gjeni një pozicion të rehatshëm për veten, edhe nëse je e ulur në karrige apo në dysheme, rëndësi ka të jetë një hapësirë e qetë përreth.

Pastaj, fokusohu në një frymëmarrje të thellë. Kjo është shumë e rëndësishme kur mediton.

Gjithashtu, duhet ta pastrosh mendjen nga mendimet e ditës dhe duhet vetëm të fokusohesh në të tashmen.

Mos mendo për ato që shkuan keq gjatë ditës apo sa shumë gjëra ke për të bërë nesër. Sapo mendja të jetë e pastër, fokusi është te relaksimi i çdo muskuli të trupit.

Nëse nuk je e sigurt për guidën e meditimit, mjaftojnë vetëm 10 minuta që mund t’i gjeni lehtësisht në YouTube. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: