image Paraburgim për dy të dyshuarit për blerje dhe shitje të narkotikëve në Prizren
[wp-story id="814678"]

Siguri

Paraburgim për dy të dyshuarit për blerje dhe shitje të narkotikëve në Prizren

news image

Gjykata Themelore në Prizren iu ka caktuar dënimin dy të pandehurve, E.T dhe E.T që u arrestuan dje për dyshimin se kanë kryer veprën penale: Blerja, posedimi, shpërndarja dhe shitja e pa autorizuar e narkotikëve, me masën e paraburgimit me kohëzgjatje prej 30 ditë, e cila do të llogaritet prej kohës së arrestimit, 07.09, shkruan Gazeta Sinjali.

Të pandehurit janë arrestuar gjatë mbrëmjes së djeshme në Pikën kufitare në Vërmicë, pasi që po transportonin sasi të mëdha të llojit kokainë.

“Të pandehurit E.T., (1) dhe E.T., (2), me datë 7 shtator në orët e mbrëmjes, në Pikën kufitare në Vërmicë, i ‘u është gjetur se pa autorizim transportojnë me qëllim të shitjes apo të shpërndarjes substanca narkotike – sasi të mëdha të dyshuara të llojit kokainë, të cilat me ligj janë shpallur si narkotikë, në atë mënyrë që gjatë kalimit nga Shqipëria për në Kosovë me automjet që drejtohej nga i pandehuri E.T., (1), brenda të cilit ishte edhe i pandehuri i dytë, E.T., (2)., pas ndalimit në Pikën kufitare të Vërmicës dhe kontrollimit të detajuar nga zyrtarët e policisë kufitare dhe doganës, me ç ’rast pas skanimit të automjetit në fjalë, ka rezultuar se ka ndërhyrje bunker nën ulëset e pasme të automjetit, ashtu që gjatë kontrollimit të automjetit janë gjetur 9 (nëntë) paketime të cilat përmbanin substancë narkotike të dyshuar të llojit kokainë, në sasi të tërësishme prej 8 kg e 874 gram (Tetë kilogramë e tetëqind e shtatëdhjetë e katër gram), të cilat edhe janë sekuestruar përkohësisht nga ana e policisë”, thuhet në komunikatën e PK-së.

Kurse a do të argumentohen këto fakte do të vlerësohet në fazat e mëtejme të procedurës penale.

Me rastin e caktimit të paraburgimit, Gjykata ka marrë parasysh se procedura është në fazën fillestare të hetimit dhe për zhvillimin e rregullt dhe normal të procedurës penale, është i nevojshëm caktimi i paraburgimit sepse ekziston rreziku se me lënien në liri të të pandehurve mund të arratisen me qëllim të shmangies nga përgjegjësia penale, pasi që janë shtetas të Shqipërisë dhe nuk kanë vendbanim në Republikën e Kosovës.

“Gjithashtu, duke pasur parasysh peshën dhe pasojat të cilat i ka kjo vepër penale, mënyrën dhe rrethanat nën të cilat është kryer ky veprim kundërligjor tregon vendosmërinë e të pandehurve për arritjen e qëllimit, andaj për sigurimin e prezencës së pandehurve në procedurë e posaçërisht kur hetimet në këtë çështje penale janë në fazën fillestare, caktimi i paraburgimit në këtë fazë është i domosdoshëm dhe i arsyeshëm”.

Kundër këtij vendimi, pala e pakënaqur ka të drejtë ankese, në Gjykatën e Apelit, ankesa kundër këtij aktvendimi nuk e shtynë ekzekutimin e tij.“, thuhet në komunikatë. /GazetaSinjali/