image Kur duhet dhe kur nuk bën kurrsesi të flini në krahun e majtë - Sinjali

Shëndeti/ Kur duhet dhe kur nuk bën kurrsesi të flini në krahun e majtë

news image

Gjumi në situata të caktuara lidhet edhe me shëndetin. Nuk është e rrallë që disa njerëz këshillohen të flenë në një anë të veçantë për arsye shëndetësore.

Kur është i dobishëm gjumi nëse flini në krah të majtë?

Shtatzënë

Gjumi në anën e majtë, rekomandohet gjatë shtatzënësisë, veçanërisht gjatë tre muajve të fundit. Fjetja në pozicione të tjera mund të mos jetë e dëmshme për fëmijën ose nënën, por gjumi në krahun e majtë mund të ketë përfitime.

Gjumi në anën e majtë rekomandohet pasi parandalon mitrën të ushtrojë presion në mëlçi, përmirëson qarkullimin, rrjedhën e gjakut në fetus, mitër dhe veshkë, merr përsipër presionin e pësuar nga ana e shpinës, gjë që mund të zvogëlojë dhimbjen e shpinës që shfaqet gjatë shtatzënësisë.

Urth

Njerëzit me djegie të zemrës gjatë natë s mund të ndjehen të lehtësuar duke fjetur në anën e majtë.

Simptomat e urthit ndodhin kur përmbajtja e stomakut kthehet në ezofag, dhe shtrirja në anën e majtë e parandalon këtë dhe zvogëlon rrezikun e urthit. Gjumi me kokën lart mund të ndihmojë gjithashtu në parandalimin e simptomave të urthit të natës.

Kur nuk rekomandohet gjumi në të majtë?

Çrregullime kardiake

Për njerëzit që kanë një defekt kronik në zemër ose kanë pasur një sulm në zemër, mjeku do të rekomandojë të flini në anën e djathtë dhe jo në anën e majtë.

Gjumi në anën e djathtë mund të zvogëlojë rrahjet e zemrës dhe presionin e gjakut, ndërsa gjumi në të majtë mund të ketë efekte të dëmshme në aktivitetin nervor, i cili përfshin rrahjet e zemrës dhe presionin.

Nuk është plotësisht e qartë pse gjumi në të djathtë mund të jetë më i mirë për shëndetin. Një teori është se zemra është në një pozitë më t ë mirë kur shtrihet në anën e duhur.

Zemra është pak më e lartë në anën e majtë të gjoksit, dhe kur shtriheni në anën e djathtë, zemra është në një pozitë pak më të lartë në trupin tuaj.

Ende nuk është përcaktuar nëse njerëzit që nuk kanë probleme me zemrën do të përfitonin nga gjumi në anën e duhur.


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: