image Ish-ministrja, Bajrami: Ekzekutoni pagat, mos luani me qytetarë

Politikë

Ish-ministrja, Bajrami: Ekzekutoni pagat, mos luani me qytetarë

news image

Ish-ministrja e Arsimit, Hykmete Bajrami i ka bërë thirrje juristëve, sidomos siç shkruan ajo që janë të afërt me Qeverinë, që t’i tregojnë kryeministrit, dhe ministrit të Financave se në bazë të parimit të ligjshmërisë, askujt nuk mund t’i cenohet një e drejtë e bazuar në një ligj, i cili është i paqartë.

Duke mos i ekzekutuar pagat, qeveria, sipas saj, po i godet më mijëra familje, qytetarë të këtij vendi, të cilët po përballen me çmimet më të larta që nga vitit 1999.

“Goditja e dytë është goditja që po i bëni sistemit të drejtësisë. Rreth 25 mijë punëtorë të arsimit dhe mijëra të tjerë të administratës do të ju drejtohen gjykatave dhe kështu ju do të krijoni kaos në sistemin e drejtësisë”, ka shkruar ndër të tjera ajo.

Postimi i plotë:

???????????? ???????????????????? ???????? ????????????????????????????????̈!

Ju bëj thirrjeve juristëve të këtij vendi, sidomos atyre që janë të afërt me Qeverinë, që t’i tregojnë Kryeministrit, Ministrit të Financave edhe Ministres së Drejtësisë se: ????????̈ ????????????????̈ ????????̈ ???????????????????????????? ????????̈ ????????????????????????????????̈????????????????̈ ???????????????????????? ???????????? ???????????????? ????’???? ???????????????????????????? ????????????̈ ???? ????????????????????????̈ ???????????????????????? ????????̈ ????????????̈ ????????????????, ???? ???????????????? ????̈????????????????̈ ???? ????????????????????????????̈ .

I paqartë është LIGJI NR. 03/L-200 PËR GREVA I PLOTËSUAR DHE I NDRYSHUAR ME LIGJIN NR. 04/L-119 (shihni paragrafin 1 të nenit 13 dhe paragrafin 1 të nenit 18), në të cilin po thirret Qeveria për të mos i ekzekutuar pagat e atyre që gjatë shtatorit ishin në grevë.

Ky veprim as nuk është ligjor e as legjitim. Duke mos i ekzekutuar pagat, Qeveria po i godet me mijëra familje, qytetarë të këtij vendi, të cilët po përballën me çmimet me të larta që nga viti 1999.

Mos harroni se ka familje që sot i keni lënë pa bukë dhe ata deri sot kanë menduar që megjithatë kanë një Qeveri.

Goditja e dytë është goditja që po i bëni sistemit të drejtësisë. Rreth 25 mijë punëtorë të arsimit dhe mijëra të tjerë të administratës do të ju drejtohen gjykatave dhe kështu ju do të krijoni kaos në sistemin e drejtësisë.

Premtimet e juaja për punësim dhe drejtësi janë kthyer në varfëri dhe kaos.

Ekzekutoni pagat dhe mos luani me qytetarë se janë kohë të vështira.

???????????????????? ????????. ????????/????-???????????? ????????̈???? ???????????????????? ???? ????????????????????̈???????????????? ???????????? ???? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ????????. ????????/????-????????????

???????????????? 13

Mbrojtja e të drejtave të punësuarve gjatë grevës

1. Për organizuesit e grevës, pjesëmarrësve grevistë dhe ndaj të punësuarve të tjerë, të cilët mbështesin grevën, nuk mund të merren masa disiplinore apo materiale dhe nuk mund t’ju ndërpritet marrëdhënia e punës.

???????????????? 18

Efektet e grevës së ligjshme

1. Gjatë zhvillimit të grevës pezullohen detyrimet, që rrjedhin nga Kontrata e Punës, duke përfshirë të drejtën në pagesë dhe detyrimin e bindjes për të punuar.

/GazetaSinjali/