image 64 pacientë po trajtohen në spitalet e Kosovës

Shëndetësi

64 pacientë po trajtohen në spitalet e Kosovës

news image

64 pacientë janë në trajtim mjekësor nga COVID-19, në klinikat COVID-19 në QKUK dhe spitalet e përgjithshme, 12 prej tyre janë nga Shqipëria, të cilët po marrin trajtim në Spitalin e Përgjithshëm në Gjakovë.

Prej tyre, 33 janë me oksigjeno-terapi dhe 4 në mjekim intensiv, në gjendje më të rëndë shëndetësore.

Raporti sipas klinikave dhe spitaleve të përgjithshme:

Klinika Infektive, 10 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 22 pacientë, post-COVID

Mjekim intensiv në Klinikën Infektive,  1 pacient

Spitali i Gjakovës, 12 pacientë

Spitali i Pejës, 5 pacientë

Spitali i Gjilanit, 1 pacient post-COVID

Spitali i Mitrovicës, 10 pacientë

Spitali i Ferizajt, 3 pacientë./GazetaSinjali/