image Zbulohet edhe një varianti i ri i koronavirusit në Qipro

Evropë

Zbulohet edhe një varianti i ri i koronavirusit në Qipro

news image

Sipas Leondios Kostrikis, profesor i shkencave biologjike në Universitetin e Qipros dhe kreu i Laboratorit të Bioteknologjisë dhe Virologjisë Molekulare, një lloj COVID-19 që kombinon variantin Delta dhe Omicron u zbulua në Qipro.

“Aktualisht ka bashkë-infeksione omicron dhe delta dhe ne gjetëm këtë lloj që është një kombinim i këtyre të dyjave,” tha Kostrikis në një intervistë për Sigma TV.

Zbulimi u emërua “deltacron” për shkak të identifikimit të nënshkrimeve gjenetike të ngjashme me omicronin brenda gjenomave të deltës, tha ai, raporton bloomberg.

Kostrikis dhe ekipi i tij kanë identifikuar 25 raste të tilla dhe analiza statistikore tregon se frekuenca relative e infeksionit të kombinuar është më e lartë tek pacientët e shtruar në spital për shkak të COVID-19 në krahasim me pacientët jo të shtruar në spital.

“Ne do të shohim në të ardhmen nëse ky lloj është më patologjik apo më ngjitës apo nëse do të mbizotërojë” mbi delta dhe omicron, tha ai./GazetaSinjali/