image Vrasja e Marigona Osmanit, flet dëshmitari që ktheu kamerat në banesën e Dardan Krivaqës

Drejtësi

Vrasja e Marigona Osmanit, flet dëshmitari që ktheu kamerat në banesën e Dardan Krivaqës

news image

Dëshmitari Besart Mani, si teknik në kompaninë “Syri i Shqiponjës” tha se në gusht të vitit 2021, ditë e diel, kishte qenë në banesën e Dardan Krivaqës, pasi që ky i fundit e kishte ftuar për t’ia kthyer video-incizimet 5-6 ditë prapa.

Këtë deklarim, Mani e bëri të enjten, në Gjykatën Themelore të Ferizajt, ku Dardan Krivaqa bashkë me Arbër Sejdiun, po akuzohen për dhunimin dhe vrasjen e të ndjerës, Marigona Osmanit.

“Në muajin gusht 2021, kam qenë në punë ka qenë e diel, kur u lajmërova në punë në mëngjes, më treguan për detyrat e mia gjatë ditës, ndërsa atë ditë kam qenë në fshatin Sazli, e pastaj në Ferizaj tek një banesë afër Spitalit. Aty ka dal m’ka marrë Dardan Krivaqa dhe kemi shku në banesën e tij. Dardani ka kërku nga unë me i kthy kamerat 5-6 ditë prapa për shkak se thoshte m’ka hy n’shpi një njeri i familjes”, rrëfeu dëshmitari Mani.

I njëjti, tha se pas kërkesës së Krivaqës, kishte bërë punën e tij duke i kthyer kamerat apo video-incizimet që i ka kërkuar i njëjti.

Po ashtu, dëshmitari Mani tha se ato incizime i kishin shikuar së bashku me Krivaqën, mirëpo sipas dëshmitarit aty nuk kishte asgjë për të dyshuar apo të pazakonshme.

Kryetari i trupit gjykues, gjykatësi Sahit Krasniqi, e ka pyetur dëshmitarin nëse i njëjti a ka shkuar për t’i kthyer video-incizimet apo për t’i fshirë, pasi që në akuzën e prokurorisë thuhet se i akuzuari Arbër Sejdiu të akuzuarit Dardan Krivaqa i kishte dhënë telefonin për të thirr kompaninë e cila menaxhon kamerën, që ishte e vendosur në korridorin e banesës me qëllim që të fshihen video-incizimet, gjegjësisht provat e veprës penale.

Lidhur me këtë, dëshmitari Mani tha se ka shkuar për t’i kthyer ato video-incizime sipas kërkesës së klientit në këtë rast i akuzuari, Dardan Krivaqa.

Tutje, dëshmitari Mani i pyetur nga gjykatësi Sahit Krasniqi, se ku ndodhen incizimet e datës 20 gusht 2021, tha se nuk ka njohuri dhe që sipas tij, ka mund të kenë qenë të shkyçura nga rryma elektrike dhe me ç’rast nuk kanë punuar.

Në këtë fazë të procedurës, mbrojtësi i të akuzuarit Dardan Krivaqa, avokati Admir Salihu propozoi që për seancë të radhës të ftohet mjeku që e ka kontrolluar të akuzuarin Dardan Krivaqa në ditën kur është mbajtur seanca dëgjimore për caktimin e paraburgimit, dr. Astrit Hoxha, mjek në emergjencën e Ferizajit.

Sipas avokatit Salihu, ky propozim bëhet për arsye se dr. Astrit Hoxha ka dhënë një deklaratë me disa rekomandime të cilat nuk janë marrë parasysh nga institucionet.

“Ky doktor ka deklaruar se i akuzuari Krivaqa ka qenë i droguar, po ashtu i njëjti ka dhënë rekomandime që të akuzuarit Krivaqa t’i bëhen disa analiza”, ka thënë avokati Admir Salihu.

Trupi gjykues mori aktvendim që lidhur me propozimin e avokatit Salihu, do të vendoset jashtë seancës gjyqësore.

Ndërsa, seanca e radhës për këtë rast u caktua më 24 janar 2023.

Gjyqtari i çështjes, Sahit Krasniqi më 2 shtator 2022, ka marrë aktvendim në bazë të së cilit i ka refuzuar kërkesat për hudhje të aktakuzës dhe kundërshtimet e provave, të parashtruara nga mbrojtja e të akuzuarve, ndërsa të akuzuarve Krivaqa dhe Sejdiu, iu konfirmua aktakuza.

Kurse, më 23 gusht 2022, “Betimi për Drejtësi” ka raportuar se mbrojtësit e të akuzuarve Dardan Krivaqa dhe Arbër Sejdiu, të cilët ngarkohen për vrasjen e 18-vjeçares Marigona Osmani në gusht të vitit 2021, kanë kërkuar hudhjen e aktakuzës.

Ndryshe, më 14 korrik 2022, është mbajtur seanca fillestare ku Dardan Krivaqa ka shfrytëzuar të drejtën të mbrohet në heshtje, kurse Arbër Sejdiu, është deklaruar i pafajshëm.

Krivaqën prokuroria e ngarkon me veprën penale vrasje e rëndë dhe dhunim, kurse Sejdiu po akuzohet për veprën penale vrasje e rëndë dhe ndihmë në kryerjen e dhunimit.

Sipas aktakuzës, i pandehuri Dardan Krivaqa më 21 gusht 2021, rreth orës 10:14, në banesën e tij në rrugën “Ramadan Rexhepi”, në Ferizaj, pa pëlqimin e tani të ndjerës Marigona Osmani, e kishte detyruar të njëjtën për të kryer marrëdhënie seksuale, e cila siç thuhet në aktakuzë përcillet me tortura.

Gjithnjë sipas aktakuzës, aty thuhet se i pandehuri Krivaqa fillimisht pa dëshirën e tani të ndjerës ka kryer marrëdhënie seksuale në sallon, pas kryerjes së aktit seksual të njëjtën të zhveshur e kishte dërguar në banjo, nga aty me dhunë e kishte dërguar në dhomën e gjumit, mirëpo me kalimin e kohës për shkak të gjendjes së rëndë shëndetësore tani e ndjera Marigona Osmani si pasojë e dhunës së ushtruar kishte humbur aftësinë për të rezistuar, e ku në dy raste në mbrëmje kishin kryer marrëdhënie seksuale, pastaj i pandehuri Dardan të zhveshur e kishte dërguar në banjë, e ku i vërehen edhe lëndimet në trup,

Me këtë, akuzohet se ka kryer veprën penale “Dhunimi” nga neni 227, par. 4, nënpar 4.1, lidhur me par.1 të Kodit Penal.

Sipas dispozitivit të dytë të kësaj aktakuze, i pandehuri Arbër Sejdiu më 21 gusht 2021, në banesën e të pandehurit të parë në rrugën “Ramadan Rexhepi”, në Ferizaj, me dashje i kishte ndihmuar të pandehurit Dardan Krivaqa në kryerjen e veprës penale të dhunimit.

Sipas aktit akuzues thuhet se fillimisht dy të pandehurit kishin kontaktuar përmes telefonit dhe ishin takuar në qytet, pastaj së bashku ishin kthyer në banesë, ku i pandehuri Arbër posa kishte arritur, duke qenë në dijeni se i pandehuri Dardan është duke e dhunuar tani të ndjerën Marigona Osmani, me dashje kishte marrë veprime me të cilat lehtësohet kryerja e dhunimit.

Tutje thuhet se dy të pandehurit së bashku kishin hyrë në dhomën ku kryhet dhunimi, e ku e ndjera ishte e zhveshur, e të cilin veprim gjatë qëndrimit në banesë e merr disa herë, po ashtu dhe gjatë asaj kohe kishte përcjellë gjendjen nëse ndonjë nga banorët është duke lëvizur aty pari.

Siç e përshkruan aktakuza, i pandehuri Arbër Sejdiu po ashtu edhe disa herë kishte dalë nga banesa për të blerë gjëra ushqimore, ndërsa gjatë gjithë kohës dy të pandehurit kishin biseduar mes vete, kështu tutje, të pandehurit Dardan Krivaqa i kishte dhënë telefonin për të thirrë kompaninë e cila menaxhon kamerën, që ishte e vendosur në korridorin e banesës me qëllim që të fshihen video-incizimet, gjegjësisht provat e veprës penale.

Me këtë, Sejdiu akuzohet se ka kryer veprën penale “Ndihmë në kryerjen e dhunimit” nga neni 227, par 4, nënpar. 4.1, lidhur me par. 1 dhe nenin 33 të Kodit Penal.

Kjo aktakuzë në dispozitivin e III-të, dy të pandehurit Dardan Krivaqa dhe Arbër Sejdiu i ngarkon për veprën penale të vrasjes së rëndë në bashkëkryerje.

Aty thuhet se më 22 gusht 2021, në banesën e të pandehurit Dardan Krivaqa, në rrugën “Ramadan “Rexhepi”, në Ferizaj, me dashje dhe në bashkëkryerje, me qëllim të fshehjes së veprës penale dhunimi e kanë privuar nga jeta tani të ndjerën Marigona Osmani, me të cilën i pandehuri i parë ishte në bashkësi jashtëmartesore.

Tutje, sipas aktakuzës, përshkruhet se në intervale kohore nga ora 10:56 deri në orën 14:43, i pandehuri i parë kishte marrë një shkop, e së bashku me të pandehurin e dytë kishin hyrë në dhomë dhe kishin filluar ta godasin tani të ndjerën në pjesë të ndryshme të trupit, me ç’rast të njëjtës i kanë shkaktuar dhimbje të mëdha fizike dhe psiqike, ku nga goditjet e njëjta ka pësuar politrauma-lëndime të shumëfishta, ku vdekja shkaktohet drejtpërdrejt nga asfiksia mekanike, si dhe shoku hemorragjik dhe traumatik, të cilat janë pasojë e gjakderdhjes së jashtme dhe gjakderdhjes së brendshme, nga thyerja e ashtit të nofullës së poshtme, thyerja e brinjëve, klavikulës së majtë, unazave të qafës, gjakderdhjes epidurale dhe subdurale në pjesën e pasme të trurit të madh dhe në trurin e vogël, këputje parciale të palcës së kurrit në qafë, të njëjtën e dërgojnë në Spitalin e Përgjithshëm – Qendrën Emergjente në Ferizaj dhe largohen nga aty.

Me këtë, akuzohen se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Vrasja e rëndë” nga neni 173, par. 1, nënpar. 1.3, 1.4 dhe 1.7, lidhur me nenin 31 të Kodit Penal.

Ndryshe, dosja e plotë e prokurorisë, të cilën e ka siguruar “Betimi për Drejtësi”, tregon në detaje se si ka ndodhur i gjithë rasti. /Betimi për Drejtësi/

/GazetaSinjali/