image Vendet e BE-së bien dakord për "kufirin e çmimit të naftës ruse"
[wp-story id="814678"]

Botë

Vendet e BE-së bien dakord për “kufirin e çmimit të naftës ruse”

news image

Vendet anëtare të BE-së kanë rënë dakord për një propozim të Komisionit Evropian për të vendosur kufij të çmimeve për produktet ruse të naftës, tha presidenca suedeze e BE-së.

Ambasadorët e 27 shteteve të BE-së ranë dakord në një takim të sotëm për të vendosur një kufi prej 100 dollarë për fuçi për produktet premium si nafta dhe një kufi prej 45 dollarësh për produktet e nivelit të ulët, sipas diplomatëve.

Kufiri i çmimit hyn në fuqi të dielën, si dhe ndalimi i BE-së për importet e produkteve ruse të naftës. Ai pason një kufi prej 60 dollarësh për fuçi të vendosur ndaj naftës së papërpunuar ruse më 5 dhjetor.

“Ne duhet të vazhdojmë ta privojmë Rusinë nga mjetet për të bërë luftë kundër Ukrainës. Ndalimi i importit të produkteve të naftës ruse nga BE hyn në fuqi të dielën.

Me G7 ne po vendosim kufij të çmimeve për këto produkte, duke ulur të ardhurat e Rusisë duke siguruar tregje të qëndrueshme globale të energjisë”, ka thënë presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

/GazetaSinjali/