image Varhelyi nis të hënën vizitën në Ballkan, të mërkurën pritet në Kosovë - Sinjali

Varhelyi nis të hënën vizitën në Ballkan, të mërkurën pritet në Kosovë

news image

Komisioneri për Fqinjësinë dhe Zgjerimin, Oliver Varhelyi, do të udhëtojë në Ballkanin Perëndimor javën e ardhshme, ndërsa vaksinat e para COVID-19, të ndara dhe të financuara nga Bashkimi Evropian, mbërrijnë në rajon.

Komisioneri Varhelyi do të fillojë vizitën e tij në rajon të hënën pasdite në Serbi, pastaj në Bosnjë dhe Hercegovinë, Mal të Zi dhe Maqedoni të Veriut të martën dhe më pas në Shqipëri dhe Kosovë të mërkurën.

Ndërsa është në rajon, ai do të diskutojë me autoritetet përgjigjen ndaj pandemisë, si dhe mbështetjen e BE-së në këtë kontekst.

Siç është njoftuar nga Komisioni Evropian dhe Austria më 20 prill, në total 651 mijë doza BioNTech / Pfizer do të dorëzohen në rajon në këste javore nga fillimi i majit deri në gusht.

Këto vaksina do të ndihmojnë për të përshpejtuar fushatat e vaksinimit, për të siguruar që të gjithë punonjësit mjekësorë të vijës së parë dhe disa nga grupet më të prekshme të inokulohen.

Komisioneri për Zgjerimin dhe Fqinjësinë, Oliver Varhelyi tha “Unë jam duke udhëtuar në Ballkanin Perëndimor për të dhënë një mesazh të qartë: Na intereson! Ne kujdesemi për partnerët tanë dhe kujdesemi për punonjësit e tyre të kujdesit shëndetësor dhe më të prekshmit. Dorëzimi i vaksinave konfirmon angazhimin tonë të vazhdueshëm për të siguruar mbështetje, siç kemi bërë që nga shpërthimi i pandemisë. Më të fortë së bashku!”.

Vaksinat financohen nga paketa 70 milionë euro e miratuar nga Komisioni në dhjetor 2020 për të ndihmuar në mbulimin e kostos së vaksinave, të siguruara në bazë të marrëveshjeve të BE-së për blerjen paraprake për partnerët e Ballkanit Perëndimor. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: