image Vaksina AstraZeneca mbërrin edhe në Antarktik

Botë

Vaksina AstraZeneca mbërrin edhe në Antarktik

news image

Nëntë muaj pasi u shpërnda, vaksina AstraZeneca kundër COVID-19, më në fund ka arritur edhe në Antarktik.

Këtë javë u dërguan dozat e para për të imunizuar 23 anëtarët e stafit që kanë mbajtur stacionin kërkimor britanik “Rothera” gjatë dimrit polar.

Gjatë kohës kur dozat dërgoheshin për në Antarktik, duheshin mbajtur në temperaturën e kërkuar të ruajtjes 2-8 C në një enë transporti të veçantë.

Një avion i vogël Twin Otter u përdor për pjesën e fundit në bazën Rothera të Anketës Britanike Antarktike (BAS).

Doza e parë tani është në krahët e shkencëtarëve, inxhinierëve dhe stafit ndihmës të stacionit, e administruar nga mjeku në vend. Doza e dytë do të jepet brenda katër javësh.

“Rothera” ka qenë në thelb e mbyllur që nga marsi kur vetëm një grup kryesor i stafit u mbajt në kontinent për të përballuar errësirën dhe motin e tmerrshëm që janë një tipar i dimrave polarë, raporton BBC News.

Ata tani do të kenë imunitet kur vizitorët të fillojnë të vijnë për sezonin e veror./GazetaSinjali/

Vaccines arrive at Rothera
Rothera
BAS winter doctor, Klara Weaver
SDA