image Tahiri: Qeveritë shkojnë e vijnë, administrata shtetërore duhet të mbesë

Politikë

Tahiri: Qeveritë shkojnë e vijnë, administrata shtetërore duhet të mbesë

news image

Shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së Besnik Tahiri, njoftimin e sotëm të Gjykatës Kushtetuese, për Kuvendin se Ligji për Zyrtarët Publik nuk mund të dekretohet, nuk mund të hyjë në fuqi dhe as të prodhojë efekte juridike deri në vendimin final të Gjykatës, e ka quajtur inkurajues.

Tahiri nëpërmjet një shkrimi në Facebook tha se qeveritë shkojnë e vijnë, administrata shtetërore duhet të mbesë.

“Ky është një epilog logjik dhe demokratik kundër qasjes së këtij establishmenti që përmes logjikës së numrave dhe dominimit, po synon thyerjen e kurrizit të administratës publike dhe rrënimin e karierës profesionale në shtet”, ka shkruar Tahiri.

Deputeti i AAK-së ka shkruar tutje se po të ishin pjesë e Këshillit të Evropës, kjo qeveri do të ishte lidere evropiane në shkeljet e kushtetushmërisë, rendit dhe ligjit, si dhe të drejtave të njeriut.

“E kam thënë në Kuvend shumë herë se nuk mund të bëhet asnjë reformë e administratës shtetërore duke shkelur kushtetutën e vendit tonë, duke shkelur rëndë dhe pamëshirshëm të drejtat e njeriut, duke shkelur çdo parim të SIGMA-s dhe të Bashkimit Evropian dhe duke shkelur edhe vetë MSA-në e Kosovës me BE-në”, tha Tahiri.

Më tej shefi i GP të AAK-së ka shkruar se qeveritë shkojnë e vijnë, administrata shtetërore duhet të mbesë. Ligji për Zyrtarët Publik fatkeqësisht në mënyrë flagrante i shkel rëndë të gjitha këto.

/GazetaSinjali/