image Tahiri kërkon nga Rama të anulojë menjëherë vendimin për rrugët njëkahëshe në Prishtinë

Politikë

Tahiri kërkon nga Rama të anulojë menjëherë vendimin për rrugët njëkahëshe në Prishtinë

news image

Shefi i Grupit Parlamentar të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Besnik Tahiri ka kërkuar nga kryetari i Prishtinës, Përparim Rama që të anulojë menjëherë vendimin për organizimin një kahor të rrugëve në kryeqytet që është paraparë për sot dhe nesër.

Tahiri tha se edhe pse qëllimi i deklaruar ka qenë te çështja ambientale, sipas tij me këtë rregullim është krijuar tollovi.

“Organizimi një kahor i rrugëve (unazë të brendshme) në kryeqytet, del të jetë një testim pa rezultat të qartë dhe në fakt me ndikim negativ. Të tilla testime, kur nuk janë të mirëmenduara e planifikuara rrezikojnë legjitimitetin e veprimeve të ardhshme për Mobilitetin Urban”.

“Edhe pse qëllimi i deklaruar, del të jetë ambiental, tollovia e shkaktuar nuk i shërben kësaj. Aq më tepër, kur rritja e qëndrimit në rrugë (kolona) rrit ndjeshëm ndotjen, e dihet se një ditë e zakonshme gjatë vikendit, bllokada dhe frekuenca është ndjeshëm më e ulët.  Ky veprim, e të tilla duhet anuluar menjëherë nga Kryetari Rama, në mënyrë që t’u hapet rrugë veprimeve të planifikuara mirë”, ka shkruar Tahiri në një postim në Facebook.

/GazetaSinjali/