image Si të flisni me fëmijët tuaj për koronavirusin dhe të mos i alarmoni? - Sinjali

Këshilla/ Si të flisni me fëmijët tuaj për koronavirusin dhe të mos i alarmoni?

news image

Infeksioni me COVID-19 u zbulua për herë të parë në qytetin kinez Wuhan dhjetorin e kaluar. Që nga ajo kohë është përhapur në më shumë se 100 vende.

Këshillat nga shefi i psikologjisë në Northwestern Medicine, Dr. Stewart Shankman, i gjeni më poshtë:

“Unë mendoj se është një ekuilibër i rëndësishëm për të qenë i sinqertë me ta në lidhje me rreziqet, por në të njëjtën kohë duke u përpjekur të mos i alarmoni fëmijët”, ka thënë Shankman.

Për shembull, duke ua bërë të ditur se ekziston një virus që prek shumë njerëz në botë dhe se ka masa paraprake që ne po ndërmarrim në lidhje me larjen e duarve, shkollat ​​që janë mbyllur, duke u përpjekur të mbajnë distancën nga njerëzit e tjerë, por në të njëjtën kohë duke u përpjekur për të mos krijuar panik, sepse do të bëhet e frikshme për ta.

“Fëmijët janë jashtëzakonisht perceptues në lidhje me ankthin e të rriturve. Unë mendoj se të rriturit mund të bëjnë këto masa paraprake për të mbajtur distancën, për të larë duart, por është se si ata shprehin ndikimin e tyre, kështu që nëse lani duart tuaja dhe keni një pamje të panikut në fytyrën tuaj ose të jeni shumë të dëshpëruar gjatë procesit, një qasje më e mirë do të ishte duke ju treguar atyre: ‘Kjo është ajo që ne jemi duke bërë’”.

Në të vërtetë, diçka e ngjashme me aspektet e tjera të higjienës si: fshirja e gojës pasi të hani dhe ta bëni atë pjesë të një përditshmërie, në krahasim me diçka nga të cilën fëmijët duhet të kenë frikë.

Ekspertët thonë se kufizimi i ekspozimit të fëmijëve ndaj mediave dhe rrjeteve sociale është gjithashtu zgjedhje e duhur./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: