image Si të dalloni nëse pantallonat ju përshtaten siç duhet - Sinjali

Si të dalloni nëse pantallonat ju përshtaten siç duhet

news image

Pantallonat shërbejnë si bazë për veshjen tuaj. Sigurisht që do të jenë në plan të dytë, por rëndësia e tyre përcaktohet nga mënyra se si ato ndikojnë në pjesët e tjera të look-ut tuaj. Për shembull, një ngritje e lartë dhe një prerje e gjatë dhe e drejtë do t’ju bëjnë të dukeni më të gjatë, ndërsa prangat në fund të këmbëve do t’ju bëjnë të dukeni më të shkurtër.

Ne studiuam të gjitha pjesët e ndryshme të pantallonave për të shpjeguar se si duhet të përshtaten.

Si duhet të ulet pjesa e sipërme e pantallonave

Rripi i belit: Duhet të ulet mjaftueshëm ngushtë, por në të njëjtën kohë, është e rëndësishme të mos ushtroni presion të tepruar në bel. Është keq nëse vendosni një rrip dhe si rezultat krijohen palosje rreth belit. Në këtë rast, brezi i belit duhet të futet. Gjithashtu, disa modele kanë material shtesë të qepur që mund të lëshohet nëse brezi është shumë i ngushtë.

Ngritja: Pantallonat e veshjes duhet të qëndrojnë në bel, pak poshtë kërthizës. Nëse distanca nga bigëzim në bel është shumë e shkurtër, shtresa e bigës do të prerë në trup dhe do të krijojë siklet. Nëse distanca është shumë e gjatë, pantallonat do të bien shumë poshtë.

Sa të gjera duhet të jenë këmbët

Gjerësia e pantallonave varet nga preferencat tuaja personale, meshkujt më tradicionalë do të zgjedhin një prerje më të gjerë, ndërsa ata që janë më të modës do të zgjedhin një prerje më të hollë. Sidoqoftë, çfarëdo që të jenë preferencat tuaja, pantallonat nuk duhet të jenë as shumë të ngushta për të theksuar kthesat e këmbëve tuaja dhe as shumë të mëdha për t’u dukur si pantallona të ndezura.

Opsioni ideal janë pantallonat që kënaqin siluetën tuaj pa penguar lëvizjen tuaj.

Si të zgjidhni gjatësinë e duhur

Gjatësia përcaktohet nga “thyerja” në fund të këmbëve. Pushimi është mënyra se si pjesa e poshtme e skajit takohet me këpucët tuaja kur jeni në këmbë. Ka 3 opsione për përshtatje.

Pa thyerje: Ky është një look trendi ku skaji i pantallonave nuk arrin majën e këpucëve. Çorapet, në të njëjtën kohë, do të luajnë një rol të rëndësishëm, sepse ato bëhen të dukshme.

Pushim i pjesshëm: Ky pushim përfshin pushimet e tremujorit dhe gjysmës. Këtu formohet një palosje e vogël në pjesën e përparme të këmbës, e cila shtrihet në pjesën e sipërme të këpucëve.

Pushim i plotë: Ky opsion është një zgjedhje e shkëlqyer për një kostum tradicional, por ka mundësi që këmbët të duken të gjera.

Zgjedhja e gjatësisë së pantallonave varet nga vendi ku do t’i vishni dhe çfarë lloj imazhi dëshironi të krijoni. Fashionistet do të preferojnë opsionin e parë, ndërsa meshkujt konservatorë duhet të marrin në konsideratë opsionin e tretë.

/GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin