image Shqiptarët e rrezikojnë gjuhën shqipe, importuan mijëra fjalë të huaja pa doganë

Dokumentari/ Shqiptarët e rrezikojnë gjuhën shqipe, importuan mijëra fjalë të huaja pa doganë

news image

Gjuha shqipe, pasuria më e madhe e identitet kombëtar është në rrezik. Ajo kanoset nga ndikimi i anglishtes por edhe nga mungesa e vëmendjes shtetërore.

Investigimi i Top Story (Top Channel) nxjerr dokumente zyrtare, siç janë vendimet e gjykatave, që janë publikuar me vendime skandaloze. Politikanët, artistët dhe figura të ekranit, flasim me terma të huaj në masë të madhe.

Gjuha shqipe po tkurret e fjalëve të saj po u venitet shkëlqimi. Mijëra fjalë të huaja janë futur pa doganë në gjuhën shqipe, ndërkohë fjalori ynë ka vetëm 48 mijë fjalë shqip.

Dokumentari i Top Channelit tregon sesi qeveritë Berisha dhe Rama kanë shkatërruar Institutin e Gjuhësisë.