image Shkencëtari gjerman: Origjina e gjuhës shqipes 7000-7500 vjeçare

Histori

Shkencëtari gjerman: Origjina e gjuhës shqipes 7000-7500 vjeçare

news image

Shkencëtari i njohur gjerman Paul Heggarty, së fundi ka folur në lidhje me origjinën e gjuhës shqipe, i cili theksoi se gjuha shqipe është gjuha më e vjetra në gjuhët indoevropiane.

Siç u shpreh Heggarty, gjuha shqipe është një nga degët e para dhe kryesore të gjuhëve indoevropiane.

“Vetë gjuha shqipe nuk është 8 mijë vjeçare por gjuha fillestare e të gjitha gjuhëve indoevropiane është rreth 8 mijë vjeçare. Gjuha shqipe është një degët kryesore dhe të para, dega shqiptare është një nga gjuhët më të hershme. Është një nga degët e para dhe të pavarura. Degët e para të gjuhëve datojnë diku te 7000-7500 vjeçare”, tha ai në një lidhje direkte për Euronews Albania.

/GazetaSinjali/