image Shitjet e iPhone 12 tejkaluan ato të iPhone 11
[wp-story id="814678"]

Telefona

Shitjet e iPhone 12 tejkaluan ato të iPhone 11

news image

Apple ka shitur më shumë modele të iPhone 12 në 24 orët e para të lansimit sesa iPhone 11 për të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, thuhet sipas analistit të lartë të produkteve të Apple, Ming-Chi Kuo të TF International.

Kuo raportoi se Apple shiti deri në 2 milionë njësi të iPhone 12 në 24 orët e para, krahasuar me 800,000 njësi të iPhone 11. Por për fundjavën e plotë të porosive, e cila përfundoi të dielën, Kuo parashikoi që Apple do të shiste deri në 9 milionë njësi iPhone 12, më pak se 12 milionë sa u tha për iPhone 11 për të njëjtën periudhë. IPhone 12 Pro u shit më mirë sesa pritej falë kërkesës së fortë në Kinë, tha Kuo.

Kuo ka një histori të shkëlqyeshme për parashikimet e produkteve dhe shitjet e ardhshme të Apple, kështu që raportet e tij mbajnë peshë, veçanërisht pasi Apple ndaloi raportimin e shitjeve të njësive për iPhone dy vjet më parë.

Apple ndaloi së raportuari shitjet e fundjavës së parë të modeleve të reja të iPhone disa vjet më parë. /Gazeta Sinjali/