image Rritja e përpjekjeve ileagle për ta kaluar kufirin, Polonia kërkon të dërgohen 1000 trupa shtesë në kufi me Bjellorusinë

Botë

Rritja e përpjekjeve ileagle për ta kaluar kufirin, Polonia kërkon të dërgohen 1000 trupa shtesë në kufi me Bjellorusinë

news image

Roja kufitare e Polonisë i ka kërkuar ministrisë së mbrojtjes që të dërgojë edhe 1000 trupa të tjera në kufirin me Bjellorusinë.

Reuters raporton se masa vjen në mes të një rritje të përpjekjeve për të kaluar ilegalisht kufirin. Kreu i rojes kufitare, Tomasz Praga, tha se këtë vit 19,000 njerëz ishin përpjekur të kalonin ilegalisht kufirin polako-bjellorusi, nga 16,000 vitin e kaluar.

“Praga kërkoi të zhvendoste 1000 ushtarë të tjerë në kufirin polako-bjellorusi”, tha zëvendësministri i Brendshëm Maciej Wąsik.

Polonia ka ndërtuar një gardh në kufirin me Bjellorusinë, të pajisur me mbrojtje elektronike.

Javët e fundit, ushtarë nga grupi mercenar Wagner janë shfaqur pranë kufirit, i cili, sipas kryeministrit, Mateusz Morawiecki, synon të destabilizojë situatën në krahun lindor të NATO-s.

Në të kaluarën, Polonia, BE-ja, NATO-ja dhe të tjerët kanë fajësuar të gjithë Bjellorusinë për shkaktimin e qëllimshëm të një krize migrantësh në kufi, duke lejuar njerëzit që duan të vijnë në BE nga Lindja e Mesme dhe Afrika të udhëtojnë në Minsk, më pas duke u siguruar atyre transport. në skaj të Polonisë.

/GazetaSinjali/