image Reforma në Shërbimin Korrektues të Kosvës, prekë 200 zyrtarë

Kosovë

Reforma në Shërbimin Korrektues të Kosvës, prekë 200 zyrtarë

news image

Si rezultat i reformave në Shërbimin korrektues të Kosovës 200 zyrtarë të këtij shërbimi janë transferuar nga burgjet ku kishin kryer deri tani detyrat në burgje të tjera ku do të ofrojnë përvojat e tyre.

Në një njoftim të Shërbimit Korrektues të Kosovës thuhet se qëllimi i këtyre reformave është rritja e efikasitetit të punës dhe një punë më e mire në këtë sektorë.

“Pas një kohe të gjatë diskutimesh, kemi gjetur modalitetet dhe mënyrat më të mira dhe jemi ardhur në përfundim, t’i ndjekim praktikat e rotacionit, me qëllim që këto praktika të përcjellën nga një institucion në një institucion tjetër, me arsyen e vetme që të jemi më të suksesshëm dhe më efikas në punën tonë”, thuhet në komunikatën e SHKK’së drejtuar mediave.

Kjo është komunikata e plotë e SHKK-së

Në vazhdën e reformave të Shërbimit Korrektues të Kosovës, prej kohesh kemi punuar ne vazhdimësi për nevojat dhe zhvillimin e SHKK-s. Deri më tani kemi arritur shumicën e objektivave tona, nga ato logjistike, trajnimin e zyrtarëve, si dhe luftimin e dukurive negative brenda institucioneve tona.

Pas një kohe të gjatë diskutimesh, kemi gjetur modalitetet dhe mënyrat më të mira dhe jemi ardhur në përfundim, t’i ndjekim praktikat e rotacionit, me qëllim që këto praktika të përcjellën nga një institucion në një institucion tjetër, me arsyen e vetme që të jemi më të suksesshëm dhe më efikas në punën tonë.

Ky komision ka kërkuar dhe ka marrë informacion të detajuar nga Policia e Shtetit dhe Prokuroria e Përgjithshme për krimet zgjedhore. Atyre u është kërkuar që të japin të dhënat për procedimet që lidhen me krimet zgjedhore për periudhën 1 janar – 10 qershor 2019, si dhe për periudhën pas çdekretimit të datës 30 qershor. Mbetet e paqartë përse ky informacion do t’i shërbejë komisionit hetimor.

Komisioni Parlamentar Hetimor mësohet se ka hartuar një listë me ata të cilët do të dëshmojnë, listë e cila mbahet top-sekret.

Po për këtë çështje në Tiranë më 6 shtator do të mbërrijë një delegacion i Komisionit të Venecias në një mision fakt-mbledhës.

Ky komision do ta ketë të lehtë të japë një opinion të shpejtë, pasi nuk mungon precedenti. Komisioni i Venecias për një çështje të ngjashme kohë më parë kur Qeveria moldave pati një përplasje me presidentit e vendit, u shpreh me opinion i cili vlejti për të shkarkuar presidentin e Moldavisë për shkelje kushtetuese.