image Punime në sistem/ KEDS njofton se cilat vende do të mbesin nesër pa rrymë - Sinjali

Punime në sistem/ KEDS njofton se cilat vende do të mbesin nesër pa rrymë

news image

Kompania Kosovare për Distribuim me Energji Elektrike në Kosovë (KEDS), ka njoftuar se nesër do të ketë punime të domosdoshme në rrjet.

Këto punime parashihen si të domosdoshme për siguri të sistemit, shkruan Gazeta Sinjali.

Njoftimi i KEDS:

Gjakovë

1.
NS 35/10 kV Gjakova 1 do të ndërprehet:
Dalja 10kv Cermjani (kodi: 80080012) prej orës 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Krlan, Meqe, Netiç, Rashkoc, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.
Arsyeja: Ndërrimi i izolatorëve të tensionit të mesëm dhe pastrimi në degëzimin Vraniq.

2.
TS 35/10 kV Malisheve do të ndërprehet:
Dalja 10kV Kijeva (kodi: 82082007) prej orës 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: Rr.603 Adem Jashari (një pjesë), Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), Rr.606 Pavarësia (1 konsumator), Rr.610 Hisni Mazreku (1 konsumator), fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.
Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve ndërrimi i izolatorëve në Llazic-Balincë.

Pejë

1.
TS 110/35/10 kV Istogu do të ndërprehet:
Dalja 10kV Rakoshi (kodi: 54000006) prej orës 11:00 deri në ora 14:00
Vendet: Dubravë, Kovragë, Serbobran, Llukac i thatë, Veriq, Kërrninë, Padalishtë, Shushicë, Rakosh, Uqë, Suhogërll dhe Cerkolez.
Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera, pastrim traseje ndërrimi i izolatorëve.
2.
TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:
Dalja 10kV Rugova (kodi: 50051006) prej orës 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Rugova: Llazi, Shtupeqi i Madh, Llotovë, Pepaj, Koshutan, Shkrel, Bogë, Stankaj, Hagjaj, Kuqishtë 1, Drelaj 2 dhe Bregu Kuqishtë.
Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera, pastrim traseje dhe ndërrimi i izolatorëve.

3.
Në NS 110/35/ 10kV Peja 1 do të ndërprehen:
NS 10/0.4kV Stabiliment në Bllagaj me dt.06.10.2021 (e mërkure) nga ora 09:00 deri 16:00 qe mbesin pa tension:
NS 10/0.4kV BOOST BERRIESSH.P.K Besnik Dugagjin Lila (Kodi: 50000009011)
NS 10/0.4kV Bllagajë e rejal (Kodi: 50000009016)
NS 10/0.4kV Qunguri (Kodi: 50000009017)
NS 10/0.4kV Elsa (Kodi: 50000009018)
NS 10/0.4kV Daci (Kodi: 50000009019)
NS 10/0.4kV Naklla ll (Kodi: 50000009020)
NS 10/0.4kV Naklla lll (Kodi: 50000009021)
NS 10/0.4kV Naklla K (Kodi: 50000009022)
NS 10/0.4kV Nabergjanë Dreshajt (Kodi: 50000009023)
NS 10/0.4kV Nabergjanë Berbatë (Kodi: 50000009024)
NS 10/0.4kV Nabergjanë Vorret (Kodi: 50000009025)
NS 10/0.4kV Nabergjanë Ullukt (Kodi: 50000009026)
NS 10/0.4kV Nabergjanë Kuqtë (Kodi: 50000009027)
NS 10/0.4kV Nabergjanë Husajt (Kodi: 50000009028)
NS 10/0.4kV Lluga të Drinit (Kodi: 50000009029)
NS 10/0.4kV Llabjan l (Kodi: 50000009030)
NS 10/0.4kV Llabjan ll (Kodi: 50000009031)
NS 10/0.4kV Bllagaj Smakaj (Kodi: 50000009032)
NS 10/0.4kV Nabergjanë Mekaj (Kodi: 50000009033)
NS 10/0.4kV Lagjja Kastrati, Nikqi dhe Berbati (Kodi: 50000009034)
NS 10/0.4kV AGRO CENTER Bllagajë (Kodi: 50000009035)
Vendet: Nabergjan, Labjan dhe Lluga.
Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Prizren

1.
NS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet:
Dalja 10kV Hasi II (kodi: 30034003) prej orës 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: Lubizhdë, Bregdrin, Luki, Romaj, Kuzhnin, Dedaj, Kabashi dhe Rizam Holding.
Arsyeja: Përforcimi apo ndërrimi shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.

2.
NS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:
Dalja 10kV Bresana (kodi: 30036007) prej orës 09:00-09:15 dhe nga ora 13:45-14:00
Vendet: fshatrat: Blaq, Brodosanë, Buzez, Kuk, Kuklibeg, Zaplluxhe, Afariste : N.P.T “Mulliri” Buzez, N.T.P. Qumshtorja Sharri Kuk dhe Restoran Opoja.
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.
NS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:
TS 10/0.4 kV TS Nevzat Nuhiu (kod: 30036007009) prej orës 09:00 deri në orën 14:00
TS 10/0.4 kV TS Melit Durak Muja (kod: 30036007020) prej orës 09:00 deri në orën 14:00
Vendet: TS Nevzat Nuhiu, TS Melit Durak Muja.
Arsyeja: Pastrimi i rrjetit nga vegjitacioni.

Mitrovicë

1.
NS 35/10 kV Shupkovci do të ndërprehet:
Dalja 10kV Betonjerka (kodi: 70000104) prej orës 10:00 deri në ora 14:00
Vendet: Pjesa nga stacioni hekurudhor dhe lagjja Sitnica.
Arsyeja: Ndërrimi i bazave të trafostacionit Nr. 12, rregullimi kabllos 10 kV dhe pastrimi i trasesë.

2.
TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:
Nga Dalja 10kV Maxhunaj prej orës 10:00 deri në ora 14:00 mbesin pa tension:
NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-3 (Ahmetaj) (Kodi: 73000011036)
NS 10/0.4kV Zagori (Kodi: 73000011035)
NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-1(Rrustolëlt ) (Kodi: 73000011037)
NS 10/0.4kV Ll. Dumnicë-2 (Balovitë) (Kodi: 73000011038)
NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme (Shkolla) (Kodi: 73000011039)
NS 10/0.4kV Dumnicë e Epërme (Kodi: 73000011040)
Vendet: Dumnica dhe një pjesë e fshatit Zagori.
Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave thyera me ato të rejat, ndërrimi i përçueseve, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës dhe ndërrimi i konzollave sipas nevojës.

Gjilan

1.
TS 35/10 kV Kllokot do të ndërprehet:
Dalja 10kV Tërpeza (kodi: 61065012) prej orës 12:00 deri në ora 13:30
Vendet: Zhiti, Tërpezë, Çifllak, Devajë, Kravaricë, Ballancë dhe TS Privat 1.
Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve matës rrymor në TS Tërpezë.

2.
TS 35/10 kV Gjilani III do të ndërprehet:
Dalja 10kV Përlepnica (kodi: 60062002) prej orës 10:00 deri në ora 12:00
Vendet: Prelepnica Progres, Tafa, Pro Eng, Remi, Kosova Komerc, Kafja e Bunarit, Evropa, Sera, T.S. Privat fshati Kmetovac Kabi, Planeti, TS Repetitor – Maja e Gjelbër, Prelepnica, Kosaqi, Silova dhe Muhaxheri.
Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

Prishtinë

1.
TS 35/10 kV Fushë- Kosovë do të ndërprehet:
Dalja 10kV Bardhi I Madh (kodi: 15018018) prej orës 10:00 deri në ora 15:00
Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë-Kosovës pas Hekurudhës, Kuzmini dhe Bardhi i Madh.
Arsyeja: Ndërrimi i transformatorëve matës rrymor në TS Tërpezë.

07.10.2021
Punime në projekte investive

Prishtinë

1.
TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:
TS.10/0.4 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 – 17:00
Vendet: Kryqi i Madh Komoran.
Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

2.
TS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:
TS 10/04 kV TS Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 09:00 – 17:00
Vendet: Rr.Sejdi Kryeziu.
Arsyeja: Realizimi i kyçjeve shtëpiake.

Ferizaj

1.
Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:
LP.10 kV Drejtimi i Fshatrave (kodi: 40000002) prej orës 09:00 – 15:00
Vendet: Fshati i Vjetër, Dardania, Sojeva, Mirosala, Bibaj dhe Zllatari.
Arsyeja: Demontimi i rrjetit të vjetër sipas projektit investiv.

07.10.2021

Punime nga palët e treta

Pejë

1.
TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:
Dalja 10 kV Dalja III (kod: 50051003) prej orës 10:00-10:15 dhe nga ora 11:45 -12:00
Vendet: Rr.Visar Kelmendi, lagjja Dukagjini, lagjja Puhovci dhe lagjja Muharrem Shala.
Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension dhe largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.
TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:
TS 10/0.4 kV TS Sanitasi (kod: 50051003003) prej orës 10:00 deri në ora 12:00
Vendet: TS ” Sanitasi “.
Arsyeja: Energjizimi i kthinës në TS ” Sanitasi.”

Prishtinë

1.
TS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehet:
TS 10/0.4 kV TS Arben Mecinaj N.P.N”Mark-Ing (kod: 11000022245) prej orës 09:00 deri në orën 15:00
Vendet: TS Arben Mecinaj N.P.N. “Mark-Ing”.
Arsyeja: Ndërrimi i transformatorit dhe panelit të tensionit të ulët, sipas pëlqimit elektro-energjetik. /GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin