image Punime në rrjet/ KEDS njofton se ku do të ketë ndërprerje të rrymës sot dhe nesër

Sociale

Punime në rrjet/ KEDS njofton se ku do të ketë ndërprerje të rrymës sot dhe nesër

news image

Kompania kosovare për distribuim me energji elektrike (KEDS), njofton se do të ketë punime të domosdoshme për siguri të sistemit, shkruan Gazeta Sinjali.

Për shkak të këtyre punimeve, KEDS bën të ditur se do të ketë ndërprerje të rrymës në disa pjesë të vendit, sot dhe nesër.

Vendet dhe orari i ndërprerjeve:

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

16.09.2021

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lagja e Spitalit 4/1 (kodi: 19000038) prej orës 10:00  deri në ora 11:00

Vendet: Lagjja e Spitalit 4/1, Lagjja e Spitalit 4/2, NNP Guri, Shkolla, Burimi Comerce 2, Standard, VG Construction, Brajam Hoxha dhe Chelsea Point.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Soliterat (kodi: 19000036) prej orës 11:00  deri në ora 12:00

Vendet: Soliterët D6 dhe D9, Mentor Bytyqi – Prishtin a e Re.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Matiqani (kodi: 19000041) prej orës 12:00  deri në ora 13:00

Vendet: TS  Mati 1, 2, 3, 4, Zllatar dhe TS Rezervuari 4.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hajvalia (kodi: 19000040) prej orës 13:00  deri në ora 14:00

Vendet: Hajvali Shkolla, Hajvali Policia, Hajvali Ulzat 1, Hajvali Ulzat 2 dhe Mili Hajvali.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Nga TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fabrika e kasetave (kodi: 19000039) prej orës 14:00  deri në ora 15:00

Vendet: Fabrika e Kasetave, Hajvali Vorret dhe Busia Petroll.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

Nga TS 220/35/10(20)kV Podujevë do të ndërprehet:

LP 10kV Batllava (kodi: 14015001) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga.

Arsyeja: Revizion i daljes.

Gjakovë

3.

Nga TS 35/10kV Gjakova I do të ndërprehet:

LP 10kV Cermjani (kodi: 80080012) prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Krlan, Meqe, Netiç, Rashkoc, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

Nga TS 35/10kV Artanë do të ndërprehet:

LP 10kV Slivova (kodi: 60024003) prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Boston, Turiqevc, Vllasali, Izvor, Koznicë, Svarqak, Prekoc, Manishincë, Zebincë, Vuqak, Llabjan, Llajshevc, Dragovc, Kukavicë dhe Gulmivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Nga TS 110/10kV Gjilani V do të ndërprehet:

LP 10kV Bresalci (kodi: 63000010) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Boston, Turiqevc, Vllasali, Izvor, Koznicë, Svarqak, Prekoc, Manishincë, Zebincë, Vuqak, Llabjan, Llajshevc, Dragovc, Kukavicë dhe Gulmivodë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave dhe shtrëngimi i përçuesve.

Ferizaj

Nga TS 110/35/10kV Lipjan do të ndërprehet:

LP 10kV Janjeva (kodi: 10014011) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Janjevë, Shashkovc, Akllap, Tërbuvci Gushtericë e Epërme Shushicë.

 Arsyeja: Kontrollimi i trafostacioneve, lëshuesve katodik, pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

LP 10kV Gaçka (kodi: 40042002) prej orës 09:00  deri në ora 16:00

Ndërprerja do të realizohet ne stabiliment  dhe pa tension do të mbesin këto trafostacione:

TS 10/04kV me kod: 40042002035

TS 10/04kV me kod: 40042002034

TS 10/04kV me kod: 40042002033

TS 10/04kV me kod: 40042002032

TS 10/04kV me kod: 40042002031

TS 10/04kV me kod: 40042002260

TS 10/04kV me kod: 40042002029

TS 10/04kV me kod: 40042002025

TS 10/04kV me kod: 40042002030

TS 10/04kV me kod: 40042002028

Vendet: Greme, Gaçkë, Burrnik, Izhanc, Kashtanjevë, Bajnicë, Semaj, Prushaj, Sllatinë dhe bizniset private.

Arsyeja: Pastrimi i linjave 10 kV nga vegjetacioni.

Mitrovicë

 1.

Nga TS 110/10k(20)kV Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10kV Turiqevci (kodi: 74000006) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Llausha, Rakinica, Kopiliq i epërm, Kllodernica, Turiqefc, Buroj, Vojnik, Izbica, Ozrim, Kopiliq i Ulët dhe Açarevë.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i izolatorëve dhe kontrollimi i trafostacioneve.

Pejë

Nga TS 110/10k(20)kV Deqan do të ndërprehet:

LP 10kV Lumbardhi (kodi: 53000005) prej orës 11:00  deri në ora 14:00

Vendet: Ratishë, Maznik dhe Dashinoc.

 Arsyeja: Pastrim traseje, shtrëngim i përçuesve 10 kV, degëzimi Ratishë, Dashinoc dhe Maznik.

Nga TS 35/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10kV Jagoda (Kodi: 52000105)  prej orës 09:00  deri ne ora 13:00

Vendet: Budisalc, Stupë, Rudicë-  pjesërisht dhe Tërsteniku.

Arsyeja: Pastrim traseje dhe ndërrim I izolatorëve – pastrimi i trasesë në fshatinë Stupë.

Prizren

Nga TS 35/10k(20)kV Zhuri do të ndërprehet:

LP 10kV Lumbardhi (kodi: 30035006) prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Poslishti, Grazhdanik, Kobi I, Kobi II, Gurthyesi Renelual Tahiri, Poslishti I, Poslishti II, Vlashna I, Vlashna II dhe Muradema.

Arsyeja: Përforcimi apo ndërrimi shtyllave të  dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.

Nga TS 35/10kV Piranë do të ndërprehet:

LP 10kV Grupi i Biznesit(kodi: 30034009) prej orës 11:00  deri në ora 14:00

Vendet: Grupi i Biznesit.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

16.09.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Në NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS 10/0.4kV  si vijon nga ora 09:00 deri në orën 21:00 kohe pas kohe sipas nevojës:

NS 10/04kV Varrezat e Hebrenjëve 1      (Kodi: 11000013056)

NS 10/04kV Varrezat e Hebrenjëve  2     (Kodi: 11000013132)

NS 10/04kV Rezervoari 2              (Kodi: 11000013088)

NS 10/04kV Ismet Krasniqi          (Kodi: 11000014222)

NS 10/04kV “Arking”sh.p.k-Agim Raifi   (Kodi: 11000014223)

NS 10/04kV Rezervuari 5(shkolla Amerikane)     (Kodi: 11000013128)

NS 10/04kV “Arkos” shpk-Visar Tahiri    (Kodi: 11000013202)

NS 10/04kV – Besart Baruti”BARUTI GROUP”SH.P.K        (Kodi: 11000013203)

NS 10/04kV Lulzim Rizah Zhdrella N.P.SH.”TERMOPAN (Kodi: 11000013204)

NS 10/04kV Rezervoari 3              (Kodi: 11000013057)

NS 10/04kV N.N.P.”Universal”Faik Hasani”        (Kodi: 11000013200)

NS 10/04kV TS Shtylla ( Pireva)  (Kodi: 11000013059)

 NS 10/04kV Rezervoari 4             (Kodi: 19000041202)

NS 10/04kV New TR

NS 10/04kV Matiçani 1              (Kodi:  19000041004)

NS 10/04kV Shemsi Llapashtica              (Kodi:  19000041010)

NS 10/04kV Molika                                  (Kodi:   19000041009)

NS 10/04kV Matiçani 4                           (Kodi:   19000041007)

NS 10/04kV Matiçani 3                          (Kodi:   19000041006)

NS 10/04kV Matiçani 2                           (Kodi:   19000041005)

NS 10/04kV New TR

Vendet: Matiçan.

Arsyeja: Konvertimi në 20kV i trafostacioneve të lartcekura.

2.

Në NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS 10/0.4kV si vijon nga ora 08:00 deri ne orën 20:00 kohe pas kohe sipas nevojës:

NS 10/04kV         (Kodi:11000023225)

NS 10/04kV         (Kodi:11000023XXX)

NS 10/04kVNS 35/10kV Besart Mikullovci “MAB” shpk (Kodi:11000023246)

NS 10/04kVNTSH “Naki Trade”  (Kodi:11000023213)

3.

Në NS 110/10kV Prishtina 2 do të ndërprehen:

NS 10/0.4kV  si vijon nga ora 09:00 deri në orën 21:00 kohe pas kohe sipas nevojës:

NS 10/04kV “Premtimi”-Petrit Gashi(Capat 2)   (Kodi: 19000026181)

NS 10/04kV Basri Januzi”M&B COMPANY”SH.P.K            (Kodi: 19000026232)

NS 10/04kV  NN “Vëllezërit Asllanaj” Qazim Asllanaj     (Kodi: 19000026231)

NS 10/04kV Qazim Asllanaj “Vëllezërit Asllani”sh.p.k- Lamela   (Kodi: 19000026255)

NS 10/04kV N.N.P.”Guri” (Burim Marmullaku)  (Kodi: 19000038018)

NS 10/04kV Qazim Asllanaj         (Kodi: ……………..)

NS 10/04kV Shkolla         (Kodi: 19000038019)

NS 10/04kV Arif Durmishi N.P.SH.”A4″SH.P.K,   (Kodi: 19000038183)

NS 10/04kV VG Construction-Korab Gashi            (Kodi: 19000038032)

NS 10/04kV Qazim Asllanaj “VLLEZËRIT ASLLANI”             (Kodi: 19000038032)

NS 10/04kV  Lagjja e Spitalit 4/1                (Kodi: 19000038012).    

Vendet: Matiçan.

Arsyeja: Konvertimi në 20kV i trafostacioneve të lartcekura. Në të njëjtën kohe do të bëhet ndërrimi i kthinave në TS Premtimi Petrit Gashi Capat 2 me kod 19000026181 dhe TS Shkolla me Kod 19000038019.

 17.09.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Pejë

Nga TS 110/10k(20)kV Istog do të ndërprehet:

LP 10kV Rakosh (kodi: 54000006prej orës 10:00  deri në ora 14:00

Vendet: Dubravë, Kovragë, Serbobran, Llukac i Thatë, Vëriq, Kërrninë, Padalishtë, Shushicë, Rakosh, Uqë, Suhogerll dhe Cerkolez.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera në Kërninë, pastrim traseje  dhe ndërrimi i izolatorëve.

Prishtinë

Nga TS 110/35/10k(20)kV Palaj do të ndërprehet:

LP 10kV Palaj kodi: 18024001 prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi,  Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullë, Grabovc, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja: Instalimi i transformatorit të ri.

2.

Nga TS 110/35/10k(20)kV Palaj do të ndërprehet:

LP 10kV Obiliqi Hashant kodi: 18024002 prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Qyteti i Obiliqit (një pjesë), Mazgit i Epërm dhe i Ulët, rr. Magjistrale Prishtinë-e Mitrovicë, Subotiqi dhe Kijaci

Arsyeja: Instalimi i transformatorit të ri.

Nga TS 110/35/10k(20)kV Palaj do të ndërprehet:

LP 10kV Prelluzha kodi: 18024003 prej orës 10:00  deri në ora 15:00

Vendet: Fidanishtë, Fidanishtë Kastriot, Hashanët, Elektro monti, Palaj, Stanovci i Ulët, Prilluzhë, Lumi i Madh, Gllavotin, Bivolak, Zhilivodë, Strovc dhe Bequk.

Arsyeja: Instalimi i transformatorit të ri.

Nga TS 110/10k(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet  prej orës 09:00  deri në ora 13:00

TS 10/04kV kodi: 19000025073

LP 10/04kV kodi: 19000025171

LP 10/04kV kodi: 19000025170

LP 10/04kV kodi: 19000025017

LP 10/04kV kodi: 19000025154

LP 10/04kV kodi: 19000025027

LP 10/04kV kodi: 19000025169

LP 10/04kV kodi: 19000025174

LP 10/04kV kodi: 19000025268

LP 10/04kV kodi: 19000038177

LP 10/04kV kodi: 19000038246

LP 10/04kV kodi: 19000038180

LP 10/04kV kodi: 19000038172

LP 10/04kV kodi: 19000038178

LP 10/04kV kodi: 19000038166

LP 10/04kV kodi: 19000038267

LP 10/04kV kodi: 19000038022

LP 10/04kV kodi: 19000038025

LP 10/04kV kodi: 19000038016

 Vendet: Një pjesë e rr. Muharrem Fejza, kryesisht afër Vivës në rrugën B, Lot Vaku, Prekazi, Errnest Koliqi si dhe banesat mbi Vivë në Rrugën B.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinave të vjetra.

17.09.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

NS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

NS 10/04 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10 kV Ferizaj I do  të ndërprehet:

Dalja 10kV Emin Duraku  nga ora 09:00 – 12:00

Pa furnizim me energji elektrike do të mbesin nënstacionet:

NS 10/0.4kV Moda me (Kodi: 40040002002)

NS 10/0.4kV  Banka me (Kodi: 40040001003)

NS 10/0.4kV Fatmir Rashani me (Kodi: 40040001190)

NS 10/0.4kV  Vehbi Salihu me cod: 40040001174)

Vendet: Një pjesë e rr. Tahir Sinani, një pjesë e rr. Dëshmorët e Kombit.

Nga NS 35/10 kV Ferizaj I do  të ndërprehet nga

Dalja 10kV Banka  nga ora 09:00 – 12:00

Pa furnizim me energji elektrike do të mbesin nënstacionet:

NS 10/0.4kV  1 Maji me (Kodi: 40040001001)

NS 10/0.4kV  Halil Haxhidema (Kodi: 40040001195)

NS 10/0.4kV Përball Spitalit (Kodi: 40040001197)

NS 10/0.4kV TMK me (Kodi: 40040001196)

NS 10/0.4kV Sadri Novosella me(Kodi: 40040001025)

NS 10/0.4kV  Rinori  (Kodi: 40040001203)

NS 10/0.4kV  Ejup Ferati (Kodi: 40040001194)

Vendet:

Arsyeja: Energjizimi i kabllove 10(20) kV sipas projektit investiv te daljeve Banka 1 dhe Banka 2 në kthinën J12 ne NS “Ferizaj 2”.

17.09.2021

Punime  nga palët e treta

Prishtinë

1.

NS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

LP  10kV Lesna (kod: 10010006) nga ora 11:00 deri 14:00

Vendet: Rruga Dervish Hima (një pjesë e lagjes Kalabria – banesat e Arabëve)

Arsyeja: Vazhdimi (mufi) i kabllos 10(20) kV sipas pëlqimit elektro-energjetik.

2.

NS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

LP 10kV Podujeva 4 (kod: 14000004) nga ora 10:00 deri 14:30

Vendet: rr.Zahir Pajaziti, Lagjja e Kuvajtit, afër Hotel Besiana.

Arsyeja: Punimi i 6 lidhëseve për të krijuar sistemin hyrje – dalje, sipas pëlqimit elektro-energjetik./GazetaSinjali/