image Propozohen mbi 500 euro për ata që vet-izolohen në Angli

Botë

Propozohen mbi 500 euro për ata që vet-izolohen në Angli

news image

Kushdo që rezulton pozitiv me COVID-19 në Angli mund të paguhet 500 euro për t’u vetë-izoluar.

Ky ishte një sugjerim në një dokument nga Departamenti i Shëndetësisë në Angli.

Ekziston frika se mbështetja aktuale financiare nuk po funksionon sepse punëtorët me pagë të ulët nuk kanë mundësi të izolohen.

Katie Razzall e BBC, thotë se ministrat janë të vetëdijshëm që vetë-izolimi është thelbësor për ndalimin e përhapjes së koronavirusit.

Ajo tha se do të diskutohej së shpejti nga komiteti i operacioneve COVID, i kryesuar nga ministri i Zyrës së Kabinetit, Michael Gove.

Po ashtu, u tha se kishte një pranim në qeveri që shumë njerëz nuk po qëndronin në shtëpi dhe një vendim duhej të merrej shpejt.

U bë një kërkesë ligjore shtatorin e kaluar për cilindo në Angli që provon pozitivisht për të izoluar koronavirusin.

Ndërsa tani një grant 500 euro për person, i administruar nga autoritetet lokale dhe i financuar nga qeveria, u është vënë në dispozicion njerëzve me të ardhura të ulëta që nuk janë në gjendje të punojnë nga shtëpia.

Por, ka pasur norma të larta refuzimi për ata që aplikojnë për këtë pagesë.

Midis tetorit dhe dhjetorit të vitit të kaluar, tre të katërtat e 49,877 aplikacioneve u refuzuan, treguan të dhënat.

Sekretari i mjedisit George Eustice i tha BBC, se ishte “mjaft sfiduese” për disa njerëz që të vetë-izoloheshin plotësisht nëse ishin financiarisht të prekshëm dhe duhej të vazhdonin punën.

Ne kemi marrë parasysh të gjitha llojet e politikave në mënyrë që të sigurohemi që njerëzit të respektojnë rregullat, të jenë në gjendje t’i përmbahen rregullave dhe të ulim normën e infeksionit,” tha ai.

Eustice shtoi se një nën-komitet i kabinetit, i cili mblidhet çdo ditë, do të “peshojë argumentet pro dhe kundër kësaj përpara se të marrë ndonjë vendim”.

/GazetaSinjali/