image Përplasja e parë në OKB për Ukrainën: Rusia kërkon që mbledhja të jetë e mbyllur, ShBA kundërshton - Sinjali

Përplasja e parë në OKB për Ukrainën: Rusia kërkon që mbledhja të jetë e mbyllur, ShBA kundërshton

news image

Tashmë është kofirmuar se mbledhja e Këshillit të Sigurimit të OKB-së rreth Ukrainës do të mbahet nga ora 3:00 me kohën tonë lokale.

Kjo mbledhje vjen pasi u kërkua nga Ukraina, pas veprimeve ilegale të Rusisë në territorin e saj.

The Guardian raporton se Rusia, që është udhëheqësja aktuale e Këshillit ka njoftuar që mbledhja do të bëhet në dyer të mbyllura.

Ndërkohë, SHBA, Britania e Madhe, Franca, Irlanda, Norvegjia dhe të tjerët po kërkojnë që mbledhja të jetë publike.

Kjo është përplasja e parë rreth çështjes në Këshill të Sigurimit dhe mbetet të shihet se si do të përfundojë e gjithë ngjarja pas pak.

GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin