image Nga kjo datë nuk mund të hyjnë në Kosovë ata që s’janë vaksinuar me dy doza

Kosovë

Nga kjo datë nuk mund të hyjnë në Kosovë ata që s’janë vaksinuar me dy doza

news image

Sot kanë hyrë në fuqi masat e reja anti-COVID të miratuara nga Qeveria e Kosovës.

Ministria e Shëndetësisë ka publikuar mëngjesin e sotëm masat e reja, ku janë detajuar lehtësirat dhe ndalesat që janë vendosur në mbledhjen e fundit të Qeverisë.

Në njoftimin e MSh-së bëhet e ditur se nga data 13 tetor, çdo person i cili hyn në Republikën e Kosovës, duhet të posedojë certifikatën e vaksinimit të plotë, ose test RT-PCR negativ për COVID-19, jo më të vjetër se 72 orë, apo test të shpejtë antigjen negativ jo më i vjetër se 48 orë.

Sipas MSh-së, nuk do të jetë e mjaftueshme më marrja e vetëm një doze.

Po ashtu, në njoftim është bërë e ditur se e njëjta do të vlejë edhe për punonjësit në institucione dhe ndërmarrje publike./GazetaSinjali/