image Në Bruksel paralajmërohen masa ndaj Kosovës e Serbisë në rast se i refuzojnë hapat e propozuar për shtensionim

Politikë

Në Bruksel paralajmërohen masa ndaj Kosovës e Serbisë në rast se i refuzojnë hapat e propozuar për shtensionim

news image

Përfaqësuesi i Lartë i BE-së, Josep Borrell, tha se në Bruksel aktualisht është duke u mbajtur takimi i Komitetit për Siguri dhe Politikë, të cilët po diskutojnë për masa të mundshme ndaj Kosovës e Serbisë në rast se palët s’i dëgjojnë hapat e propozuar për shtensionim të situatës.

Ai tha se për situatën e krijuar ka dërguar në Kosovë edhe Zëvendës Sekretarin e Përgjithshëm për Sigurinë dhe Mbrojtjen e Përbashkët i Bashkimit Europian, Charles Fries.

“Ndërkohë shtetet anëtare janë informuar rreth zhvillimeve dhe derisa ne flasim tani ata janë informuar në Komitetin për Siguri dhe Politikë dhe kanë diskutuar për masat që duhet ndërmarrë derisa palët vazhdojnë të rezistojnë ndaj hapave të propozuar drejt deeskalimit. Palët pritet që të kontribuojnë për bashkëpunim të frytshëm rajonal për sigurinë në Europë dhe të tejkalojnë trashëgiminë e të kaluarës”.

Borrell tha se ka mjaft dhunë aktualisht në Europë dhe se më s’mund të përballojnë një konflikt tjetër.

“Ka mjaft dhunë, ka pasë mjaft dhunë. Ne kemi shumë dhunë në Europë sot. Ne nuk mund të përballojmë një konflikt tjetër dhe shpresoj që zëri ynë të dëgjohet dhe që njerëzit të sillen sipas kësaj kërkese”.

/GazetaSinjali/