image Nagavci reagon ndaj raportimit për lënien anash të fëmijëve të komuniteteve në Pejë

Sociale

Nagavci reagon ndaj raportimit për lënien anash të fëmijëve të komuniteteve në Pejë

news image

Lidhur me rastin i cili është raportuar mbrëmë se disa fëmijë të komuniteteve janë lënë anash në Festën e Abetares në Pejë, ka reaguar ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, shkruan Gazeta Sinjali.

Nagavci ka deklaruar se si ministre e MASHTI-t shpreh shqetësim të thellë për rastin.

“Si ministre e MASHTI shpreh shqetësimin e thellë për rastin e raportuar në medie si diskriminues për pjesëmarrjen e nxënësve nga komunitetet: rom, ashkalinj dhe egjiptas në aktivitetin e sotëm të Festës së Abetares, në Pejë!”.

Ajo ka bërë të ditur se rasti do të shqyrtohet sot me DKA-në e Pejës.

“Parimi i mosdiskriminimit është pjesë e politikave dhe veprimeve tona në vazhdimësi, prandaj duhet respektuar dhe zbatuar në të gjitha nivelet”.

Tutja ajo në postimin e saj në Facebook është shprehur se “si ministre, mësimdhënëse, nënë e qytetare, dënoj çdo formë diskriminimi, në çdo relacion, e posaçërisht kur bëhet fjalë për fëmijët, te cilët duhet t’i rrisim me dashuri e barazi në çdo hap të  jetës!”.

/GazetaSinjali/