image Ministri Latifi tregon se mjekët e infektuar me Omicron do të kthehen në ditën e pestë në punë

Shëndetësi

Ministri Latifi tregon se mjekët e infektuar me Omicron do të kthehen në ditën e pestë në punë

news image

Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi, ka treguar se nga të dhënat e ditës së djeshme, janë evidentuar mbi 130 mjekë dhe 160 infermierë të infektuar me koronavirus.

Në seancën ku po debatohet mbi gjendjen me pandeminë në vend, Latifi tutje njoftoi se u është shkurtuar afati i kthimit në punë në 5 ditë, nëse janë pa simptoma.

Mbi 130 mjekë dhe 160 infermierë janë infektuar me COVID-19. Kemi shkurtuar afatin e kthimit të tyre në punë në 5 ditë, nëse janë pa simptoma”, tha ai.

Mes tjerash Latifi tha se numri i atyre që kërkojnë kujdes në spitale është ende i ulët dhe menaxhues.

/GazetaSinjali/