image Liberalizimi i vizave: A kemi të drejtë të punojmë në zonën Schengen?

Politikë

Liberalizimi i vizave: A kemi të drejtë të punojmë në zonën Schengen?

news image

Liberalizimi i vizave në asnjë rast nuk nënkupton leje për punë dhe përfitime të tjera.

Për qëllime punësimi, shumica e shteteve në zonën Schengen kërkojnë vizë dhe leje pune – qoftë edhe për më pak se 90 ditë.

Për të studiuar, ju duhet po ashtu leje banimi në shtetin përkatës që ju mundëson të qëndroni më shumë se 90 ditë.

Liberalizimi i vizave nuk ofron të drejtën për të kërkuar azil në asnjërin prej vendeve të zonës Schengen.

Shkelja e rregullave të regjimit pa viza mund të përcillet me gjoba, dëbim të menjëhershëm ose ndalim të hyrjes në zonën Schengen për një kohë të caktuar.

/GazetaSinjali/