image Lirohet shoferi i autobusit që u aksidentua në Kroaci
[wp-story id="814678"]

Rajon

Lirohet shoferi i autobusit që u aksidentua në Kroaci

news image

Telegrami raporton se: Shoferi i autobusit në të cilin mbetën të vrarë 10 persona është tashmë i lirë. Gjyqtari e la të lirë, ndonëse ekspertiza nuk kishte përfunduar.

Për një nga aksidentet më të rënda të trafikut në Kroaci, ai që ndodhi të dielën e 25 korrikut të këtij viti, kur mbetën të vrarë 10 qytetarë të Kosovës në autostradën afër Slavonski Brodit, u shkrua me ditë të tëra dhe më pas, siç ndodh, gjithçka ra në harresë.

Me një muaj paraburgim është dënuar shoferi pesëdhjetë e dy vjeçar D. L., i dyshuar si shkaktar i një aksidenti të rëndë automobilistik. Këtë e ka bërë Gjykata e Qarkut në Slavonski Brod, sepse rasti nga juridiksioni i Gjykatës Komunale në Slavonski Brod ka qenë nën juridiksionin e gjykatës lokale të qarkut.

Kjo do të thoshte se ndryshe nga informacionet e para të mbledhura menjëherë pas aksidentit, u konstatua se mund të jetë ende një formë e kualifikuar e një aksidenti të rëndë trafiku, për të cilin drejtuesi i mjetit rrezikon deri në 15 vjet burg. Prandaj hetuesit dyshuan se nuk mund të ishte një vrasje nga pakujdesia, për të cilën do të ishte përgjegjëse prokuroria e shtetit komunal, por një vrasje me paramendim.

Më 27 korrik, deri në fund të nëntorit të këtij viti, shoferi D. L. ishte në paraburgim për shkak të një aksidenti të rëndë trafiku me dhjetë të vdekur dhe njëzet të plagosur rëndë, dhe më pas më 22 nëntor ishte liruar për t’u mbrojtur.

Ai u lirua nga gjyqtari i Gjykatës së Qarkut në Slavonski Brod, Mirko Svirçeviq. Ai e ka bërë këtë përkundër faktit se shoferi i autobusit, shtetasi i Kosovës, D. L., nuk ka kaluar ekspertizën psikiatrike, psikologjike dhe neurologjike të kërkuar nga Prokuroria e Qarkut.

“Kjo ekspertizë është jashtëzakonisht e rëndësishme për të përcaktuar nëse bëhet fjalë për vrasje nga pakujdesia apo për vrasje me paramendim. Dhe ky kualifikim i veprës është veçanërisht i rëndësishëm për aktakuzën, si dhe për faktin nëse shoferi i Kosovës do të gjykohet në Gjykatën Komunale apo të Qarkut”, thotë për Telegram një nga tre ekspertët juridik./GazetaSinjali/