image Laboratori i testimit COVID në Angli pezullohet për rezultate të gabuara - Sinjali

Laboratori i testimit COVID në Angli pezullohet për rezultate të gabuara

news image

Rreth 43,000 njerëzve në Angli dhe Wales mund t’u jetë thënë gabimisht se testi i tyre COVID-19 ishte negativ për shkak të gabimeve në një laborator privat.

Testimi në laboratorin Wolverhampton është pezulluar pas një hetimi nga NHS Test and Trace.

Tani po kontakton të prekurit, kryesisht në rajonin Jugperëndimor, për t’u kërkuar që të bëjnë një test tjetër COVID, raporton BBC.

Shqetësimet u ngritën kur njerëzit kishin teste pozitive të rrjedhës anësore, por rezultate negative të PCR nga laboratori.

Gabimi mund të nënkuptojë që mijëra njerëzve të infektuar me COVID u është thënë gabimisht të ndalojnë izolimin dhe mund të kenë infektuar të tjerët.

Testi nuk është 100% i përsosur, por raportet se kjo ka ndodhur duket të jenë jashtëzakonisht të larta në zona të caktuara gjatë javëve të fundit./GazetaSinjali/


Shpërndaje artikullin