image Kurti udhëton për në Greqi, merr pjesë në Forumin Ekonomik “Delphi”

Politikë

Kurti udhëton për në Greqi, merr pjesë në Forumin Ekonomik “Delphi”

news image

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, ka udhëtuar për në Greqi, ku do të marrë pjesë në forumin ekonomik “Delphi”.

Qeveria ka njoftuar se gjatë qëndrimit të tij atje do të zhvillojë takime zyrtare me përfaqësues të ndryshëm.

Forumi i parë ekonomik “Delphi” u iniciua nën kujdesin e presidentit të Greqisë, Prokopis Pavlopoulos, më 25 shkurt 2016, në Qendrën Kulturore Evropiane në Delphi. Që atëherë forumi konsiderohet si një ngjarje politike, sociale dhe financiare brenda rajonit më të gjerë me tërheqje ndërkombëtare.

Pjesëmarrës nga 32 vende dhe më shumë se 200 përfaqësues të mediave zakonisht bashkohen në takimet për çdo vit.

/GazetaSinjali/