image Kumbulla të thara për ten të përkryer

Kumbulla të thara për ten të përkryer

news image

Një nga ilaçet më të vjetra të Kinës ubai është bërë nga kumbullat e thara. Ky ilaç lehtëson simptomat e të vjellave, etheve dhe kollës.

Në krye të listës së 24 frutave që konsiderohen të jenë antioksidues të fuqishëm është kumbulla e tharë.

Sot, ka më shumë se 2000 specie kumbullash. Për shkak të përqendrimit të lartë të fibrave, kumbullat e thara kanë një efekt më të madh laksativ se kumbullat e freskëta. Të dyja të freskëta dhe të thara, ato janë një thesar i vërtetë i kaliumit, fibrave, vitaminës K dhe sasive të magnezit dhe hekurit.

Vitamina C në frutat e kumbullave të freskëta dhe të thara lejon përdorimin e hekurit në trup. Kumbulla është gjithashtu shumë e pasur me antioksidues të fuqishëm, fenole, fitonutrientë, neoklorogjen dhe acid klorogjenik.

Zonjat që kujdesen për pamjen dhe shëndetin e trupit të tyre duhet tà « dinë që kumbullat e thara shkatërrojnë radikalet e lira në gjak. Dhe sa më pak radikale të lira, aq më pak mundësia që lëkura e fytyrës të marrë pamjen e një kumbull të tharë. /Gazeta Sinjali/