image Kryeministri Rama mbyll televizionin Ora në Shqipëri
[wp-story id="814678"]

Rajon

Rajon/ Kryeministri Rama mbyll televizionin Ora në Shqipëri

news image

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka marr vendim për mbylljen e televizionit Ora në Shqipëri me arsyetmin se po shkelen rregullat gjatë pandemisë, duke ftuar shume mysafir në studio.

Drejtori i Informacionit në Rtv Ora, Brahim Shima apeloi komunitetin ndërkombëtar të reagojë ndaj vendimit arbitrar të ISHSH për mbylljen e televizionit Ora.

Duke e konsideruar një rast të paprecedent, Shima tha se ky është momenti kur ndërkombëtarët në një zë duhet ti thonë stop shtypjes së fjalës së lirë.

“Shpresoj që sektori juridik brenda afatit që është lënë do të bëjë kundërargumentat e tij në ISHSH. Do të ndiqen dhe rrugët e tjera. Por paralelisht përfitoj nga rasti tu bëj thirrje atyre që e dëshirojnë median e lirë ti bashkohen këti misioini që Ora nis nga ky moment për të mbrojtur lirinë e fjalës dhe të vërtetën. I bëj thirrje organizmave ndërkomëbtarë të reagojnë sa nuk është vonë”, tha Shima./Gazeta Sinjali/