image Kosova nuk pranohet në Asociacionin Frankofon të Gjykatave Kushtetuese

Drejtësi

Kosova nuk pranohet në Asociacionin Frankofon të Gjykatave Kushtetuese

news image

Në kongresin që u mbajt në Dakar të Senegalit Gjykata Kushtetuese e Kosovës nuk është pranuar nga Asociacioni Frankofon i Gjykatave Kushtetuese (ACCF).

Kështu ka bërë të ditur drejtori i Zyrës për Komunikimin dhe Informimin në Kushtetuese, Veton Dula.

“Në Kongresin e 9-të të ACCF-së, të mbajtur në Dakar të Senegalit, më 1 qershor 2022, përkundër numrit të madh të votave të fituara, kërkesa e personave për anëtarësim sido që herë nuk u mbështet nga numri i domosdoshëm i gjykatësve. , me një ndryshim minimal të votave për dhe kundër”, ka deklaruar ai.

/GazetaSinjali/