image KON: Atletët rusë dhe bjellorusë mund të garojnë me flamur neutral

Futboll

KON: Atletët rusë dhe bjellorusë mund të garojnë me flamur neutral

news image

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar ka rekomanduar që atletët rusë dhe bjellorusë të lejohen të garojnë në ngjarje sportive ndërkombëtare nën një flamur neutral.

“IOC” lëshoi një sërë rekomandimesh, të cilat deklaronin se ata “me pasaportë ruse ose bjelloruse duhet të konkurrojnë vetëm si atletë individualë neutralë”, që do të thotë se individët mund të garojnë pa simbole kombëtare, si flamuri.

Një vendim në lidhje me Olimpiadën e vitit të ardhshëm në Paris dhe Olimpiadën Dimërore Milan-Cortina në 2026 do të merret “në kohën e duhur”, tha ai.

Ai shtoi se “atletët që janë kontraktuar me agjencitë ushtarake ruse ose bjelloruse ose të sigurisë kombëtare” gjithashtu nuk mund të merren parasysh.

/GazetaSinjali/