image Kjo është arsyeja pse ju bien flokët - Sinjali

COVID-19

Të infektuar

18345

Të shëruar

15198

Të vdekur

669

Kjo është arsyeja pse ju bien flokët

news image

Pas një kohe stresuese shumë njerëz fillojnë të ndiejnë disa ndryshime në trup, fytyrë apo flok. Zakonisht stresi shoqërohet me rënien e flokëve, që në shumë raste kthehet në një tjetër problem shqetësues.

Edhe pse mund ta kemi vënë re që pas një situate të vështirë na kanë rënë flokët, asnjëherë nuk e kemi kuptuar pse ndodh kjo gjë.

Sipas ekspertëve sa herë që trupi kalon një stres të rëndë, gjaku dhe ushqimi kalojnë tek organet vitale si zemra, mushkëritë, truri etj, duke i lënë flokët të thatë.

Për këtë shkak flokët fillojnë të bien dhe nëse kjo gjë nuk trajtohet mund të shkaktojë rrallim të flokëve apo dëme të pariparueshme. Prandaj çdo lloj stresi sado i vogël ka një ndikim të drejtpërdrejtë tek flokët tuaj.

Duhet t’i kushtoni më shumë rëndësi dietës ushqimore, lodhjes në punë, gjumit dhe pirjes së duhanit, pasi këto janë disa nga shkaktarët kryesorë që sjellin stres dhe më pas të tilla probleme me flokët tuaj. /Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin

Etiketat kryesore: