COVID-19

Të infektuar

10590

Të shëruar

6248

Të vdekur

354

KFOR i dhuron Kosovës për herë të dytë pajisje mbrojtëse kundër COVID-19

news image

KFOR ka shpërndarë për herë të dytë pajisje mbrojtëse personale në objektet mjekësore dhe institucionet e tjera në Kosovë, shkruan Gazeta Sinjali.

Nga donacioni i dytë i KFOR-it, i cili përmban masaka, dorëza, termometra e dezinfektues, do të përfitojnë Spitalet, Qendrat e Shëndetit Familjar, Klinikat, Njësitë e Policisë së Kosovës dhe pakicat në tërë territorin e Kosovës.

“Pas dhurimit të parë që u bë në prill, Ushtarët e Forcës së Kosovës të drejtuar nga NATO përsëri dorëzuan mijëra maska mbrojtëse ​për fytyrë, dorëza, termometra, veshje izolimi dhe dezinfektues për duar. Kjo iniciativë e dytë u financua gjithashtu nga NATO dhe është pjesë e angazhimit të përgjithshëm të Aleancës është mbështetja e operacioneve të saj dhe e vendeve anëtare dhe partnerëve të saj”, thuhet në kumtesën e KFOR-it.

Me këtë rast, KFOR ka njoftuar se momentalisht në Kosovë janë duke shërbyer 3 mijë e 500 ushtarë nga 27 kombe dhe të njëjtit po zbatojnë me kujdes masat për të kufizuar përhapjen e virusit dhe për të minuar rrezikimin e komunitetit, në përputhje me udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetit./Gazeta Sinjali/

KFOR donation of Personal Protection Equipment to Medical Facilities and other Institutions in Kosovo

A second delivery of Personal Protection Equipment to Medical Facilities and other Institutions in #Kosovo was performed by KFOR in the last two weeks in support to the local response to the #COVID19 pandemic. Hospitals, Family Health Centers, Clinics, Kosovo Police Units and Minorities Kosovo-wide could benefit from KFOR’s impartial contribution to their daily efforts in response to COVID-19.After the first donation that took place in April, Soldiers of the NATO -led Kosovo Force again delivered thousands of face masks and shields, gloves, infrared contactless thermometers, isolation clothing and antiseptic hand cleansing dispensers. This second initiative was also funded by NATO and is part of the overall commitment of the Alliance is support of its operations and of its member countries and partners.KFOR’s ability to contribute to a safe and secure environment and freedom of movement has not been undermined by COVID-19, and about 3,500 Soldiers from 27 Nations are regularly performing their operations whilst implementing prudent and robust measures to limit the virus’ spread and minimize risks for its members and for the communities they serve, in accordance with the guidelines of the World Health Organization.#WeAreNATO #StrongerTogether

Gepostet von Kosovo Force – KFOR am Freitag, 3. Juli 2020

Shpërndaje artikullin