image Këto vende do të mbesin pa rrymë nesër - Sinjali

Këto vende do të mbesin pa rrymë nesër

news image

KEDS njofton se si pasojë e punimeve që do të zhvillohen në sistemin energjetik të Kosovës, në disa rajone do të ketë ndërprerje të rrymës elektrike nesër, shkruan Gazeta Sinjali.

Këto janë oraret sipas komunave që do të ketë ndërprerje të rrymës:

Rajoni i Prishtinës

Punime në projekte investive

Data e punimit: 28-10-2020

1. Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva (NS 35/10 Koliqi dhe SSH Shajkovc 35/35kV) do të ndërpritet: NS 35/10kV Batllava (kodi 140150) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00 deri ne ora 16:00.

Vendet: Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga, Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2,Orllani, Vikendicat, Te Zahir Pajaziti dhe MAP Burgu i Sigurisë së Lartë. Arsyeja: Instalimi i SCADA-së, faza III.

2. TS 35/10kV Fushë Kosova II nga dalja 10kV Vragolia do të ndërpritet: TS 10/04 kV Vragoli 1 (Kodi 15018007009) nga ora 09:00 deri në ora 16:00 Vendet: TS Vragoli 1 BTS blinda.

Arsyeja: ngritja e shtyllave 3. Nga TS 220/35/10(20)kV Podujeva.do të ndërpritet: TS 10/04 kV Kulla e Sabiti (Kodi: 14000001196) prej orës 09:00 deri në ora 17:00.

Vendet: Lagjja te Sabiti Arsyeja: Ndryshimi i pozicionit dhe kapacitetit te ormanit A02 4. TS 220/35/10kV Drenas do të ndërpritet: Dalja10 kV Gllobari 2 (Kodi: 16100028) prej orës 08:30 – 09:00 si dhe nga 15:00 – 17:00.

Vendet: Gllobar, Terstenik NS 10/0.4kV Tërstenik Mullovit (Kodi: 16100028125) prej orës 08:30 deri në ora 17:00.

Vendet: Tërstenik, Mullovit.

Arsyeja: Ndërrimi i ormanit dhe ndaresit. 5.Në TS 220/10kV Drenasi do të ndërprehet : Dalja 10 kV Baice Çikatove (Kodi: 16100008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Gllobari, Vërboci,Tërsteniku,Çikatovë,Gllanasellë dhe Dobrosheci.

Arsyeja : Energjizimi i TS-it te ri Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 28-10-2020

1.Nga TS 35/10kV Fushë Kosova II.do të ndërpritet: Dalja 10kV Bardhi i Madhë (Kodi: 15018018) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: Lagjja 28, pjesa e Fushë Kosovës pas Hekurullës, Kuzmini dhe Bardhin e Madh.

Arsyeja e shkyçjes: Pastrimi i trases, kontrollimi i TS për vaj.

Punime në projekte investive

Data e punimit: 28-10-2020

1. Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërpritet: TS 10/04 kV TSB Llukar (Kodi: 13000004117) nga ora 10:30 deri në ora 15:30

Vendet: Një pjesë e Llukarit.

Arsyeja: Punime në projektin PLC. 2.Nga NS 110/10(20)kV Prishtina 5 do të ndërprehet: TS 10/04 kV TSB Bërnicë e epërme (Kodi: 13000001004) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bërnicë e epërme.

Arsyeja: Punimeve në RTU. Rajoni i Pejës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 28-10-2020

1.Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet: Dalja 10kV Lumbardhi (Kodi: 53000005) prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

Vendet: Lluka e epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishe, Gramaqel, Maznik.

Arsyeja e shkyçjes: Pastrim i trasesë nga vegjetacioni.

2. Nga TS 110/10(20)kV Istogu do të ndërprehet: Dalja 10kV Rakoshi (Kodi: 54000006) prej orës 11:00 deri në ora 14:00.

Vendet: Dubravë, Kovragë, Serbobran, Llukac i thatë, Veriq, Kërrninë, Padalishtë, Shushicë, Rakosh, Uqë, Suhogerll, Cerkolez.

Arsyeja e shkyçjes: Vendosja e ndarsit 10 kv në degzim për kernin.

Rajoni i Prizrenit

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 28-10-2020

1.Nga TS 35/10 kV Zhuri do të ndërprehet: Dalja 10kV Dobrusht-Gorozhup (Kodi: 30035008) prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00

Vendet: Gorozhubi, Mile,Plane dhe një pjesë të Zhurit.

Arsyeja e shkyçjes: Pastrim i trasesë nga vegjetacioni. 2.Nga TS 35/10 kV Prizreni IV do të ndërpritet: Dalja 10kV Shkolla normale (Kodi: 30033004) prej orës 10:00 deri në ora 12:00.

Vendet: Lagjja Tusus 1, Lagjja Tusus 2, Lagjja Tusus 3, Lagjja Tusus 4, Lagjja Tusus 5, Shkolla Normale , KFOR-i turk, Lagjja e Trimave.

Arsyeja e shkyçjes: Shkarkimi i daljes 10 kV shkolla normale. Aktivizimi i daljes së re drejtimi Kfori Turk.

Rajoni i Mitrovicës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 28-10-2020

1. Nga TS 110/10 kV Mitrovica do të ndërpritet: Dalja 10kV Ujësjellësi i Vjetër (Kodi: 70000010) prej orës 10:00 deri në ora 14:00.

Vendet: Qendra e Qytetit.

Arsyeja e shkyçjes: Kontrollimi Shtimi të vajit në për TS 10/04.KV dhe vendosja e shkarkusëve 10.KV.

Rajoni i Gjakovës

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Data e punimit: 28-10-2020

1.Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërpritet: Dalja 10kV Cermjani (Kodi: 80080012) prej orës 09:00-12:00 dhe nga ora 13:00-16:00.

Vendet:. Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Krlan, Meqe, Netiç, Rashkoc, Vraniq, Zhabel, Zhdrellë.

Arsyeja e shkyçjes: Pastrimi I trases nga vegjetacioni.

Rajoni i Gjilanit

Punime në projekte investive

Data e punimit: 28-10-2020

1.Nga TS 110/35/10kV Vitia do të ndërpritet: NS 35/10kV Lladova (kodi 610660) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00 deri në ora 16:00.

Vendet: Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Cërnicë, Livoç i Ulët (një pjesë), Nasalë dhe Partesh, Çelik (një pjesë), Demiraj, Dunav (një pjesë), Goden (një pjesë), Haxhaj, Lladrovë, Llashticë, Pidiç, Selishtë, Shurdhan, Stançiq dhe Zhegër, F. e radiatorëve në fshatin Zhegër, Mulliri në fshatin Lladrovë, Burincë (një pjesë), Lipovicë (një pjesë), Llashticë, Muçibabë dhe Pasjan.

Arsyeja: Instalimi i SCADA-së, faza III./Gazeta Sinjali/


Shpërndaje artikullin