image Kështu pritet të duket iPhone 14

Telefona

Kështu pritet të duket iPhone 14

news image

Meqë zakonisht dëgjojmë shumë për sensorin kryesor në linjën e iPhone 14, këtë herë analisti Ming-Chi Kuo po sjell disa detaje të këndshme në lidhje me kamerën e përparme, e cila do të shohë një përmirësim të bukur pas dy vitesh pa u përditësuar siç duhet.

Sipas analistit, të katër modelet e iPhone 14 ka të ngjarë të marrin një përmirësim në fokusim automatik dhe një hapje më të madhe.

Kamera e përparme e katër modeleve të reja të iPhone 14 në 2H22 ka të ngjarë të përmirësohet në AF (autofokus) dhe aperturë rreth f / 1.9 (kundrejt FF të iPhone 13 (fokus fiks) dhe f / 2.2).

AF dhe një numër më i ulët f mund të ofrojnë një efekt më të mirë të thellësisë së fushës së cekët për modalitetin selfie/portret. Përveç kësaj, AF mund të përmirësojë gjithashtu efektin e fokusit për FaceTime / video thirrje / transmetim të drejtpërdrejtë.

Këto ndryshime do të ishin të shkëlqyera për shkrepjet e modalitetit Portret dhe Kinemasë. Jo vetëm kaq, por selfiet me dritë të ulët do të shihnin një përmirësim të mirë. Vetë analisti thotë se kjo mund të përmirësojë gjithashtu efektin e fokusit për përdorimet e FaceTime / video thirrje / transmetim të drejtpërdrejtë.

Është e rëndësishme të theksohet se sa shumë u përqendrua Apple në veçoritë e FaceTime gjatë WWDC-së së fundit, që do të thotë se pasja e këtij përmirësimi në linjën iPhone 14 tani do të kishte shumë kuptim.

Përveç kësaj, modelet e iPhone 14 Pro ka të ngjarë të kenë një dizajn të ri me një vrimë + dizajn pilule, ndërsa versionet e rregullta do të kenë prerjen e iPhone 13, shkruan 9to5mac.

Në mars, 9to5Mac raportoi ekskluzivisht se iPhone 14 do të vijë në katër modele të ndryshme, pa asnjë variant mini. Ja çfarë dimë tjetër:

Sa i përket situatës së çipit, burimet e 9to5Mac konfirmojnë se do të ketë dy modele të reja iPhone 14 të bazuara në çipin A15, ndërsa dy të tjerë do të kenë një çip krejt të ri. Vlen të përmendet se Apple aktualisht ka dy versione të ndryshme të çipit A15, njëri prej të cilëve ka një bërthamë shtesë GPU dhe 6 GB RAM (përdorur në 13 modele Pro).

Apple mund të përdorë versionin e nivelit të lartë të çipit të tij A15 Bionic në modelet e nivelit fillestar të iPhone 14, pasi 9to5Mac gjithashtu ka dëgjuar nga burimet tona se të gjithë iPhone-t e këtij viti do të kenë 6GB RAM.

/GazetaSinjali/