image KEDS njofton për ndërprerje të rrymës në këto vende

Kosovë

KEDS njofton për ndërprerje të rrymës në këto vende

news image

KEDS ka njoftuar se nesër do të ketë ndërprerje të rrymës në disa qytete dhe fshatra të Kosovës.

Kjo ndërprerje do të ndodhë për shkak të punimeve të domosdoshme për siguri të sistemit.

03.03.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prizren

1.

NS 35/10kV Zhuri do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hoqa e Qytetit (kodi: 30035005) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Fshatrat: Billushë, Hoçë e Qytetit, Jeshkovë, Leskovec dhe Lubiqevë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, revizion në LP 10kV, ndërrimi/ përforcimi i shtyllave të dëmtuara.

Prishtinë

1.

NS 35/10kV Koliqi do të ndërprehet:

Dalja 10kV Keqekollë-Hajkobillë (kodi: 14016004) nga ora 11:00 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave.

2.

NS 110/20 kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Nga Dalja 20kV Dalja nr.4 (Kodi: 11000075) nga ora 10:00 – 10:10 dhe nga ora 12:00-12:10

Vendet: Një pjesë e rr. Isa Kastrati, një pjesë e rr. Sali Nivica, një pjesë e rr.Gazmend Zajmi, një pjesë e rr. Enver Maloku, rr. Ndue Përlleshi, një pjesë e rr. Jakov Xoxa, një pjesë e rr. Ahmet Korenica.

Arsyeja:Krijimi i kushteve për punime pa tension.

Nënstacionet e mëposhtme do të mbesin pa tension nga ora 10:00 deri në ora 12:00

NS 20/0.4kV Lagjja e Spitalit 10 (R.Hajdari) (kodi: 11000075101) ,

NS 20/0.4kV Lagjja e Spitalit 10 (R.Hajdari) (kodi: 11000075102) ,

NS 20/0.4kV Lagjja e Spitalit 10 (R.Hajdari) (kodi: 11000075109) ,

Vendet: Një pjesë e rr.Ndue Përlleshi, një pjesë e rr. Jakov Xoxa, një pjesë e rr. Ahmet Korenica

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, punimi i kokave 20kV në TS Lagjjaa e Spitalit 10.

Ferizaj

1.

NS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10kV Bobi(kodi: 40043002) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave ku ka nevojë etj.

2.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Rahovica (kodi: 40000014) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Rahovica, Softaj, Fusha e Madhe, Papaz, Sazli, Pajatisht,Talinovci i Muhaxherëve.

Arsyeja: Zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçuesve, izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet, ndërrimi i konzollave ku ka nevojë etj.

Gjakovë

1.

NS 35/10kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10kV Dejni (kodi: 82081007) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë, Ratkoc (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, kyçja e segmentit të ri në LP 10 kV Dejni.

Gjilani

1.

Nga TS 110/35/10kV Gjilani 1 (H04) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Gjilani II (kodi 600610) (H06) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: rrugët: 28 Nëntori (një pjesë), Afrim Zhitia, Agim Rashiti (një pjesë), Ali Hulugrica (një pjesë), Dheu i Bardhë (një pjesë), Fatmir Ibishi, Fehmi Agani, Gjergj Fishta (një pjesë), Hasan Tasini (një pjesë), Memin Beqiri, Metush Krasniqi, Rexhep Mala, Rukije Haliti, Shyt Mareci, Te Bazeni, Vëllezërit Llozana dhe fshatrat Kufcë e Epërme (një pjesë), Poredinë (Lagjja Poredinë), 8 Nëntori, Adem Jashari (një pjesë), Afrim Zhitija (një pjesë), Ali Hadri (një pjesë), Avdullah Presheva, Isa Kastrati, Isuf Kiki (një pjesë), Kadri Halimi (një pjesë), 15 Qershori, Abdullah Presheva, Rexhep Dajkoci (një pjesë), Dardania, Fatos Limani (një pjesë), Haki Myderizi (një pjesë), Halim Orana (një pjesë), Haqif Tetova, Kadri Halimi dhe Ramiz Sadiku (një pjesë), Rexhep Dajkovci (një pjesë), Sadik Sadiku, Sadullah Brestovci (një pjesë), Vëllezërit Baftiu (një pjesë) dhe Zija Shemsiu, Gllama (një pjesë), Stanishorit (një pjesë) dhe Fehmi Agani (një pjesë); fshatrat: Dragancë, Kufcë, Kufcë e Epërme, Kufcë e Ulët, Makresh i Epërm, Makresh i Ulët, Mellc (një pjesë), Stanishor dhe Stazhë.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, shqyrtimi i mbrojtjes rele – eliminimi i pikave të nxehta në zbarra.

Pejë

1.

NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumbardhi në stabiliment në Irzniq nga ora 11:00 deri në ora 14:00

Pa tension mbesin këto nënstacione:

NS 10/0.4kV Haradinaj (Kodi:53000005013),

NS 10/0.4kV Gllogjan (Kodi:53000005014),

NS 10/0.4kV Gllogjan Laxha Hamzaj Haradinaj(Kodi:53000005015),

NS 10/0.4kV Gllogjan Shkolla (Kodi:53000005016),

NS 10/0.4kV Shaptej 1 (Kodi:53000005017),

NS 10/0.4kV Shaptej 2 (Kodi:53000005018),

NS 10/0.4kV Shaptej 2 (Kodi:53000005019).

Vendet: Një pjesë e Gllogjanit, Shaptej, 24 Marsi dhe Te blinat.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, ndërrimi i dy shtyllave të tensionit të mesëm, lokacioni Te Kullat- Gllogjan.

Mitrovicë

1.

NS 110/10kV Skenderaj do të ndërprehet:

Dalja 20kV Runiku (kodi: 74000005) nga ora 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bajë, Çitak, Qubrel, Kastriot (një pjesë), Klinë e Epërme (një pjesë), Kllodernicë, Kostërc, Kotorr, Leqinë, Padalishtë, Pemishtë, Radishevë (një pjesë), Runik, Runik – Lagjja: Kapllan Ahmeti, Dëshmorët e Kombit, Dardania, Dautaj, Miftaraj, Lagja e Re, Misiraj, Sejdiu, Shtruhera, te Kisha, Te Xhamia, Suhogërll dhe Vitak.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, punimi i kokës kabllovike, tërheqja dhe shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi i siguresave dhe shkarkuesve në trafostacion, pastrimi i trasesë.

2.

Nga NS 110/10kV Mitrovica do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV 10kV Lulishtja (Kodi: 70000010001) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Një pjesë e rr.Eset Ibishi, një pjesë e rr.Gani Musa, një pjesë e rr.Nexhip Dragaj.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, vendosja e përçuesve në shtyllat të reja.

04.03.2022

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

NS 220/35/10kV Podujevë do të ndërprehet:

Dalja 10kV Ballovci (Kodi: 14000008) prej 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: Surkish, Lladofc, Sfeqël, Dumosh, Shajkovc, Surdull, Herticë, Drazhnje, Rakenicë dhe Turuqicë.

Arsyeja: Demontimi i shtyllave të vjetra dhe montimi i shtyllave të reja.

2.

NS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10kV Lumi i Madh Prugovci (Kodi: 15019008) prej 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Raskovë, Bakshi, Mulliri Prugovc, Berishët, Arena restor, Plashnik Prugovc, Vehbi Pllana, privat. Milloshevë, Brezhnicë (një pjesë), Stanovci i Epërm, Stanovc i Ulët dhe Lumi i Madh.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nën tension.

3.

NS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10kV Breznica (Kodi: 15019009) prej 13:00 deri në ora 17:00

Vendet: Breznicë, Kozaricë dhe Barilevë.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nën tension.

4.

NS 110/10kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Nr.8 Stacioni i Policisë (Kodi: 12000003) prej 09:00 – 09:15 dhe nga 17:45-18:00

Vendet: Policia e Kosovës, Qendra kombëtare për menaxhim kufitar, një pjesë e rr. Rexhep Luci, një pjese e Bulevardit Nëna Tereza, Kino Armata, një pjesë e rr. Sylejman Vokshi.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

Nënstacionet që do të mbesin pa tension nga ora 09:00 deri në ora 18:00

NS 10/0.4kV Zahir Pajaziti 3 (Kodi:12000003018)

NS 10/0.4kV Komanda e Ushtrisë (Kodi:12000003021)

NS 10/0.4kV Edith Durham (Kodi:12000003019)

NS 10/0.4kV Komanda e Ushtrisë 1 (Kodi:12000003159)

NS 10/0.4kV Zahir Pajaziti 2 (Kodi:12000003016)

NS 10/0.4kV Zahir Pajaziti 1 (Kodi:12000003017)

NS 10/0.4kV Toskana (nga Grandi kalon këtu) (Kodi:12000003157)

Vendet: Një pjesë e rr. Rexhep Luci, një pjesë e Bulevardit Nëna Tereza, Kino Armata, një pjesë e rr. Sylejman Vokshi.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinës RMU (2+1).

5.

NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hotel Grand Prishtina (Kodi: 19100013) prej 09:30 – 09:45 dhe nga 18:15-18:30

Vendet: Pjesa te Radio Televizioni Dukagjini, zona e banimit pranë rr.Luan Haradinaj, Grand hotel Prishtina.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

Nënstacionet që do të mbesin pa tension nga ora 09:30 deri në ora 18:30

NS 10/0.4kV Fazli Grajqevci 2 (Kodi: 19100013091)

NS 10/0.4kV Fazli Grajqevci 1 (Kodi: 19100013090)

Vendet: pjesa te Radio Televizioni Dukagjini, zona e banimit pranë rr.Luan Haradinaj.

Arsyeja: Ndërrimi i kthinës RMU (2+1).

6.

NS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Fakulteti Filozofik (Kodi: 19100004 ) prej 12:00 – 12:10

Vendet: Fakulteti Filozofik, Fakulteti i Arteve, Fakulteti Ekonomik, një pjesë e rr.Sylejman Vokshi.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

/GazetaSinjali/